ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία συνεργασίας Lockheed Martin με ΕΑΒ

12:49 - 29 Σεπ 2006 | Επιχειρήσεις
Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Lockheed Martin Aeronautics και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας υπογράφηκε σήμερα στα πλαίσια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του προγράμματος F-16 Peace Xenia IV. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, EΑΒ και Lockheed Martin, αφορά στο επιπρόσθετο έργο συμπαραγωγής αεροσκαφών που θα αναλάβει η ΕΑΒ.

Η συμφωνία καλύπτει την κατασκευή μεγάλων δομικών συγκροτημάτων των αεροσκαφών F-16 και περιλαμβάνει τις δεξαμενές καυσίμων F-1, τα πλευρικά πλαίσια των δεξαμενών καυσίμων, τις θυρίδες πρόσβασης στον κινητήρα όπως και αύξηση της παραγωγής του ουραίου τμήματος της ατράκτου του αεροσκάφους. Η Lockheed Martin Aeronautics παρέχει στην ΕΑΒ την απαραίτητη κατασκευαστική τεχνολογία, εκπαίδευση, υλικά, εργαλεία και τεχνική υποστήριξη που βασίζονται σε προηγμένες μεθόδους και διαδικασίεςαεροκατασκευών.

Το συγκεκριμένο έργο συμπαραγωγής θα προστεθεί στην υπάρχουσα εργασία που έχει ήδη αναλάβει η ΕΑΒ για την συναρμολόγηση των αεραγωγών (NIS and MCID Air Intake), κ.α. Το συνολικό ποσό της συμφωνίας εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσει τα 120 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.