ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της FITCE για την πιστοποίηση στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

12:55 - 11 Απρ 2013 | Επιχειρήσεις
Το Ελληνικό Τμήμα της FITCE (The Federation of Telecommunications Engineers of the European Union) διοργάνωσε την Τρίτη 9 Απριλίου 2013 στο αμφιθέατρο της OTE-Academy ημερίδα με θέμα “Η Πιστοποίηση στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και η συμβολή της στην ανάπτυξή του”.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί ο ρόλος και η αναγκαιότητα της πιστοποίησης, ως μέσο ανάπτυξης του τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

 

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του κ. Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος της FITCE και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του του κ. Δημήτρη Λώλη, Διευθύνοντα Σύμβουλου της OTE-Academy ο οποίος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει η διαδικασία των πιστοποιήσεων στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

Η κα Καρνεμίδου Αναστασία, Πρoϊσταμένη του Τμήματος Αδειοδότησης Φορέων Πιστοποίησης Προσόντων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), αρμόδιου φορέα της Πολιτείας, παρουσίασε τους Φορείς Πιστοποίησης Προσόντων και τη διαδικασία πιστοποίησης δεξιοτήτων στη χρήση Η/Υ.

 

Ο τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) Δρ. Νικόλαος Βιταντζάκης, αναφέρθηκε στη συμβολή της τυποποίησης στην ποιότητα του εξοπλισμού, των Δικτύων και των υπηρεσιών ICT.

 

Η ποιότητα και επιχειρηματικότητα στην υψηλή τεχνολογία ήταν το θέμα της παρουσίασης της κας Κωνσταντίνας Τσιάπαλη, υπεύθυνης Διαχείρισης έργων της Εταιρίας Insilico consulting που παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 

Στη συνέχεια ο Δρ Θεοφάνης Γιώτης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 12PM Consulting / ITEC Consulting, με μεγάλη δραστηριότητα στο Project Management, εξήγησε πως η πιστοποίηση στη διαχείριση έργων μπορεί να βοηθήσει στην καριέρα κάθε επαγγελματία του χώρου.

 

Η κα Κατερίνα Τσουπινάκη, Διευθύντρια διαδικασιών βελτίωσης και διασφάλισης ποιότητας στην Intrasoft International, αναφέρθηκε στις διαδικασίες πιστοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού ως βασικό παράγοντα για τη διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη.

 

Η τελευταία παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Gai Hetzroni, Διευθυντή της Ακαδημίας Δικτύων στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, ο οποίος ανέπτυξε τις σχέσεις της CISCO Academy με τους Επαγγελματίες του χώρου των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής.

 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία με πλήθος ερωτήσεων και απαντήσεων αναδεικνύοντας τα οφέλη που αποφέρει η πιστοποίηση σε εξειδικευμένους τομείς σε στελέχη των επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου των ΤΠΕ.

 

Την Ημερίδα παρακολούθησαν 140 άτομα από τον χώρο των ΤΠΕ, στα οποία μετά το πέρας της εκδήλωσης χορηγήθηκαν Πιστοποιητικά Παρακολούθησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.