ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Σε 780 σελίδες το βουνό της γραφειοκρατίας

01:13 - 26 Απρ 2013 | Επιχειρήσεις
780 σελίδες χαρτί με τα γραφειοκρατικά προκόμματα που αντιμετωπίζει το «επιχειρείν» στην Ελλάδα παρέδωσε κ. Χάρης Κυριαζής εκτελεστικός αντιπρόεδρο του ΣΕΒ στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Σε 780 σελίδες καταγράφονται τα προβλήματα σε σχέση με την αδειοδότηση των επιχειρήσεων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Για να συμπληρώσει «έχουμε συμφωνήσει με την Task Force, τέλη Ιουνίου να καθοριστεί το πλαίσιο δράσης για το θα αντιμετωπιστεί αυτό το χάλι», όπως είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να υπάρξει περισσότερη εξειδίκευση και να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.

 

«Είναι δέσμευση ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις», είπε ο υπουργός, για να συμπληρώσει «είναι προφανές ότι είχαμε αποφασίσει ιστορικά να δέσουμε με πολλά σκοινιά τον εαυτό μας».

 

Από την πλευρά του ο κ. Κυριαζής σημείωσε ότι το υπουργείο δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η συνεργασία προκειμένου να υπάρξει επίλυση του προβλήματος. Ανέφερε δε ότι αυτές οι 780 επιχειρήσεις αφορά στο 1/3 των αδειοδοτικών υπηρεσιών που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις γενικά, αφορά κυρίως τη βιομηχανία.

 

Γιώργος Αλεξάκης

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.