ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώς τις 10 Μαΐου η προθεσμία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων από το ΕΣΠΑ

11:39 - 06 Μαϊ 2013 | Επιχειρήσεις
Την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου λήγει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για τη δράση ενίσχυσης των των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και ήδη παρατάθηκε μια φορά, από τις 25 Απριλίου που ήταν αρχικά η καταληκτική ημερομηνία, στις 10 Μαΐου.

Από το «Πρόγραμμα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς, μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών - ΕΣΠΑ 2007-2013», ύψους 456 εκατ. ευρώ. θα χρηματοδοτηθούν περίπου 500 επαγγέλματα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι θα ενταχθούν σε αυτό 10.000 επιχειρήσεις.

Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% επί του ύψους των επενδυτικών σχεδίων, ανάλογα με την περιφέρεια. 

Το εύρος των επενδυτικών σχεδίων ανά κλάδο κυμαίνεται για τη μεταποίηση από 30.000 έως 300.000 ευρώ, για τον τουρισμό από 20.000 έως 200.000 ευρώ και για το εμπόριο - υπηρεσίες από 20.000 έως 100.000 ευρώ.

Τα επενδυτικά σχέδια στέλνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.

Οι δαπάνες που μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι ο εξοπλισμός, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός για την προστασία του περιβάλλοντος και οι άυλες δαπάνες.

Οι ενδιαφερόμενοι για το υπόλοιπο ποσοστό συμμετοχής μπορούν να ζητήσουν κάλυψη είτε με δάνειο από τράπεζες είτε με εγγυήσεις από προγράμματα του ΕΤΕΑΝ.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου, για τον οποίο ετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα, η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και η εστίαση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο ειδικό πρόγραμμα του λιανεμπορίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον οδηγό του προγράμματος στις ιστοσελίδες www.espa.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι για τον ΕΦΕΠΑΕ 2106985210 και στην ΕΥΔ ΕΠΑΕ 8011136300.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.