ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αργή" η ανταπόκριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΣΕΕΤ)

23:05 - 20 Μαϊ 2013 | Επιχειρήσεις
"Αργή" η ανταπόκριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΣΕΕΤ)
Με την ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΤ διαμαρτύρεται για την αργή ανταπόκριση του Γενικού Εμπορίου Μητρώου (ΓΕΜΗ) για τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και της αγοράς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καταγράφονται πολύμηνες καθυστερήσεις στις απαραίτητες δημοσιεύσεις του ΓΕΜΗ, και έτσι η κατάσταση για τις επιχειρήσεις επιδεινώνεται και γίνεται χειρότερη σε σχέση με το πρότερο καθεστώς.

 

Στην ανακοίνωσή της, η ΣΕΕΤ τονίζει μεταξύ άλλων το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, το οποίο δεν γίνεται να λυθεί με απλή μεταφορά από έναν φορέα του Δημοσίου στον άλλο, αλλά με την ολική κατάργηση των διαδικασιών.

 

Για να ενισχύσει το επιχείρημά της, η ΣΕΕΤ φέρνει ως παράδειγμα επιχειρήσεις, Ανώνυμες εταιρείες, μέλη του ΣΕΕΤ, οι οποίες κατέθεσαν αιτήσεις για τροποποίηση του καταστατικού στα μέσα Νοεμβρίου του 2012 και μέχρι τις αρχές Μαΐου δεν είχαν λάβει απάντηση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:25 - 20 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.