ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι είναι οι 7 που διεκδικούν την επεξεργασία απορριμάτων στην Ήπειρο

16:54 - 28 Μαϊ 2013 | Επιχειρήσεις
Επτά υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών στέρεων αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου.

 Οι υποψήφιο είναι:

  1. ΜΕΤΚΑ – ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
  2. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
  3. ΕΡΕΤΒΟ – ΔΟΜΟΣΠΟΡT – ΕΓΝΩΝ
  4. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ
  5. ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC
  6. ΤΟΞΟΤΗΣ
  7. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - J&P ΑΒΑΞ

Υπουργείο-Ανάπτυξης-610x225

 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωση, «ο ανάδοχος θα επιλεγεί μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο, και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, και λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας απορριμμάτων για διάστημα 27 ετών. Οι υποδομές που θα υλοποιηθούν θα διαχειρίζονται περίπου 150 χιλ. τόνους απορριμμάτων ετησίως, περιλαμβάνοντας το σύνολο των αστικών στερεών αποβλήτων που παράγονται σε ολόκληρη τη διοικητική έκταση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων, και στην Περιφέρεια Ηπείρου οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Η ανοιχτή τεχνολογία ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και την επιλογή της βέλτιστης λύσης, με πλήρη διαφάνεια και εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

Στο έργο θα αξιοποιηθούν και κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ για τη συγχρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του.»

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.