ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Nutriart - Αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.

16:18 - 21 Ιουν 2013 | Επιχειρήσεις
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Nutriart - Αναστολή διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.
Αίτηση κήρυξης σε πτώχευση κατέθεσε σήμερα η Nutriart ΑΒΕΕ ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με ημερομηνία συζήτησης την 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τα τελευταία χρόνια κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της.

Ωστόσο, «η επιδείνωση της κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της».

Η υποβληθείσα αίτηση πτώχευσης θα εγκριθεί και από την Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτό.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Nutriart, ο πρόεδρος του δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της, από 21 Ιουνίου 2013, «για την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.