ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Τέλος Αυγούστου το νέο σχήμα και τα κεφάλαια

14:42 - 28 Ιουν 2013 | Επιχειρήσεις
Τέλος Αυγούστου θα πρέπει να αναμένεται η έλευση των κεφαλαίων από τον ξένο επενδυτή στην Euromedica, για τον οποίο ούτε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση δόθηκαν λεπτομέρειες.

Αυτό τονίστηκε από την διοικητική ομάδα του ομίλου στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, λέγοντας ότι υπάρχει συμφωνία και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της. Το γεγονός ότι η έλευση των κεφαλαίων μετατίθεται για το τέλος καλοκαιριού συνδέεται περισσότερο ότι μέσα στη θερινή περίοδο κάποιες από τις διαπραγματεύσεις ατονούν.

 

Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση κοινής εταιρίας, στην οποία η Euromedica θα εισφέρει μια σειρά από περιουσιακά της στοιχεία (διαγνωστικά κέντρα), ενώ οι στρατηγικοί επενδυτές θα εισφέρουν το ποσό των € 100 εκατ. σε μετρητά. Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα παρέχει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών υγείας, στο πλαίσιο της παροχής των οποίων, η τεχνογνωσία της Euromedica αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα assets.

 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός υλοποίησης της προβλέπει την απόσχιση του κλάδου διαγνωστικών της Euromedica και την εισφορά του στο νέο σχήμα.

 

N.I.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.