ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι είδαν ποιους στο Λονδίνο, ποιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις - Το παρασκήνιο

11:33 - 06 Σεπ 2013 | Επιχειρήσεις
Ποιοι είδαν ποιους στο Λονδίνο, ποιοι κέρδισαν τις εντυπώσεις - Το παρασκήνιο
Mακράν το πλέον… επικοινωνιακό roadshow ήταν αυτό που διοργάνωσε το Χ.Α. το τελευταίο διήμερο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «R» προκύπτει ότι φέτος στη βρετανική πρωτεύουσα και παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, έδωσαν το παρόν 28 εισηγμένες, για τις οποίες ενημερώθηκαν 125 funds μέσω 200 εκπροσώπων τους σε 1060 συναντήσεις τετ α τετ. Πέρσι συμμετείχαν 25 εισηγμένες, με φτωχή παρουσία των τραπεζών, συμμετείχαν 66 funds, μέσω 100 fund managers σε 400 ραντεβού.
Δηλαδή ο αριθμός των επαφών ήταν υπερδιπλάσιος φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι στις συναντήσεις τους με τους εισηγμένους, επικεντρώθηκαν σε δύο σημεία: Πρώτον, ζητούσαν πληροφορίες αναφορικά με την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και δεύτερον για τις τράπεζες, την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις προοπτικές τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Alpha Bank είχε τα περισσότερα ραντεβού με ξένους, η οποία κατήλθε στο roadshow με δύο «ομάδες».

Συγκεκριμένα, το παρόν έδωσαν οι κ.κ. Βασίλειος Ψάλτης υπεύθυνος επί των οικονομικών της Τράπεζας, ο κ. Λ. Παπαγαρυφάλου, ο οποίος ανέλαβε τις συναντήσεις της Παρασκευής, ο κ. Μ. Μασουράκης υπεύθυνος αναλύσεων, ο κ. Δ. Μαρούλης και ο κ. Δ. Κωστόπουλος, υπεύθυνος εταιρικών σχέσεων. Δεύτερη σε ραντεβού  και συναντήσεις με θεσμικούς ήρθε η Τράπεζα Πειραιώς, όπου τις παρουσιάσεις ανέλαβαν οι κ.κ. Α. Θωμόπουλος, Γ. Πουλόπουλος και Γ. Μαρινόπουλος. Μεγάλο αριθμό συναντήσεων είχε και η ΕΧΑΕ περίπου 40.

 

Μεταξύ των funds που συμμετείχαν, διαπιστώνει κανείς ότι είναι από τα μεγαλύτερα διεθνώς και με σημαντική παρουσία στην Ελληνική αγορά, η οποία, είναι αλήθεια, ότι τα τελευταία χρόνια, είχε ατονήσει. Το παρόν λοιπόν, έδωσαν το Capital, το Centaurus, η Fairfax, γνωστή από τη θέση της στη Eurobank Properties, η Fidelity, με ισχυρή παρουσία σε Jumbo, OΠΑΠ, ΔΕΗ, Gladstone Partners, JP Morgan AM, KKR, Lansdowne, Lazard AM, Marathon AM, Nomura AM, Sumitomo Mitsui Banking Corp, T. Rowe, UBS Wealth MGMT, Wellington MGMT INTL.

Ενθαρρυντικό  είναι το γεγονόςτο ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον για τις εταιρίες που συνδέονται με τις αποκρατικοποιήσεις και είναι εισηγμένες (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ). Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι 2 εταιρίες ήταν 2 από τις 4 που είχαν συναντήσεις και την Τετάρτη, οι άλλες 2 ήταν Alpha & Πειραιώς.

Σημειωτέον, ότι οι επαφές των επιχειρηματιών με τους ξένους θεσμικούς ξεκίνησαν από την Τετάρτη, μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης. Επίσης, δεν έλειψαν οι προσωπικές επαφές, δεδομένου ότι την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε δείπνο όπου παρέστησαν εκπρόσωποι των Τραπεζών Alpha Bank (κ. Γ. Μασουράκης), Τράπεζα Πειραιώς (A. Θωμόπουλος), Μυτιληναίος  (Δ. Παπαδόπουλος), Τιτάνας (Ν. Κανελλόπουλος). Στο 8ο συνέδριο παρευρίσκονται τόσο επιχειρηματίες όπως ο κ. Γ. Περιστέρης ( ΓΕΚ Τέρνα ), αλλά και διευθύνοντες σύμβουλοι όπως οι κ.κ. Αντωνόπουλος (Ιντραλοτ) ο κ. Π. Τζανετάκης (Μοτορ Οϊλ ), ο κ. Λουρόπουλος (ΟΠΑΠ), κ. Τ. Κουτσολιούτσος (Folli Follie), ο κ. Τ. Κανελλόπουλος (Tιτάν).

 

 

Λαζαρίδης στο Bloomberg: Στις ελληνικές τράπεζες το ενδιαφέρον των επενδυτών

 

Οι ελληνικές τράπεζες, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών που συμμετέχουν στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του, Σ. Λαζαρίδη στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ο πρόεδρος του ΧΑ τόνισε πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τα δύσκολα και πλέον, τα διεθνή funds αξιολογούν τις ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαμορφώσουν την επενδυτική τους πολιτική.
Στην ερώτηση αν η υποβάθμιση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς από τον MSCI θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά για την είσοδο νέων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε ότι, παρά την υποβάθμιση, το ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις φέτος είναι τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ότι η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θα διευκολύνουν σημαντικά τις επόμενες αποκρατικοποιήσεις.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος, μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τόνισε ότι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και αναλυτών για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι μεγάλο, καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει πλέον η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι επενδυτές το γνωρίζουν και περιμένουν για την επόμενη φάση, την πραγμάτωση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας. Χθες, ο κ. Λαζαρίδης, παραχώρησε συνεντεύξεις σε Guardian & New York Times.

Δείτε δεξιά ποιές εισηγμένες συμμετείχαν και ποιοι τις εκπροσώπησαν.

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

 

 

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 06 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.