ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιοχάλκο: Mόνο την πρόσβαση στις αγορές επικαλείται ως λόγο για την αποχώρησή της από την Ελλάδα

17:36 - 17 Σεπ 2013 | Επιχειρήσεις
Βιοχάλκο: Mόνο την πρόσβαση στις αγορές επικαλείται ως λόγο για την αποχώρησή της από την Ελλάδα
Δεν επηρεάζονται οι θέσεις εργασίας, ξεκαθαρίζει ο όμιλος.

Μόνο την πρόσβαση στις αγορές και όχι την υψηλή φορολογία που πλήττει τις επιχειρήσεις επικαλείται ως λόγο η Βιοχάλκο για την αποχώρησή της από την Ελλάδα, επιλέγοντας ως νέα έδρα το Βέλγιο και ως Χρηματιστήριο το Euonext αντί του X.A.Σε νεότερή του ανακοίνωση, ο όμιλος αναφέρει ότι η Βιοχάλκο, εταιρία χαρτοφυλακίου χωρίς παραγωγική δραστηριότητα, συγχωνεύεται και απορροφάται από τη βελγική θυγατρική της, Viohalco SA, που πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών.

 

H συγχώνευση έχει αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης της Βιοχάλκο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, επ’ ωφελεία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των θυγατρικών της εταιριών.

 

Δεδομένης της περιορισμένης  ρευστότητας από την οποία πλήττεται η Ελληνική Οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο Όμιλος από τις Ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών  χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι επιβεβλημένη,  προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιριών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου.

 

Επισημαίνεται ότι, ο Όμιλος υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε Ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθεμένης αξίας.

 

Η συγχώνευση δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας στις Ελληνικές θυγατρικές, αντιθέτως δημιουργεί δυνατότητες για την αύξηση της απασχόλησης σε αυτές συνεπεία των νέων επενδύσεων.

 

Η  αναζήτηση πρόσθετων πηγών  χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία  για την περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών της εταιριών, μέσω της μεγέθυνσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε ένα άκρως απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.