ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H παράλληλη διαπραγμάτευση σε Euronext - X.A. ξεμπλοκάρει τη Βιοχάλκο - Επιβεβαίωση του "R"

10:26 - 26 Σεπ 2013 | Επιχειρήσεις
H παράλληλη διαπραγμάτευση σε Euronext - X.A. ξεμπλοκάρει τη Βιοχάλκο - Επιβεβαίωση του "R"
Διατηρείται η δικλείδα ασφαλείας αυξημένου ποσοστού 90% όσον αφορά τις συγχωνεύσεις με αλλοδαπές εισηγμένες.

Πλήρης επιβεβαίωση για το «R», καθώς σήμερα έγραφε ότι η νέα ανακοίνωση της Βιοχάλκο ότι η διπλή διαπραγμάτευση σε Χ.Α. και Euronext αμβλύνει τις αρχικές εντυπώσεις, με αφορμή τη νέα βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ «Το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 5 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (Α' 178) τροποποιείται και προστίθεται τέταρτο εδάφιο ως εξής:

 

«Εάν, συνεπεία των εταιρικών μετασχηματισμών, οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρίας λαμβάνουν εισηγμένες μετοχές σε οργανωμένη αγορά κράτους άλλου πλην της Ελλάδας, σύμφωνα με τους όρους των ανωτέρω μετασχηματισμών, το ποσοστό της απαιτούμενης πλειοψηφίας του πρώτου εδαφίου ορίζεται σε 90%. Τα προηγούμενα εδάφια της παρούσας παραγράφου δεν εφαρμόζονται εάν, συνεπεία εταιρικών μετασχηματισμών, οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρίας λαμβάνουν μετοχές εισηγμένες σε οργανωμένη αγορά στην Ελλάδα».

 

Το ΥΠΟΙΚ προχωρά και σε εξηγήσεις αναφορικά με την απόφαση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη τροπολογία. «Η ρύθμιση», αναφέρεται, « την οποία έχει καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών αποσκοπεί στην προσέγγιση της ελληνικής νομοθεσίας προς τα ισχύοντα σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το απαιτούμενο ποσοστό για την διαγραφή εταιριών από το Χρηματιστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια πρόταση με προφανή στόχο την προστασία των μετόχων μειοψηφίας.

 

Με τις προτεινόμενες νομοτεχνικές αλλαγές που θα κατατεθούν διασφαλίζεται ότι η ρύθμιση δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις συγχωνεύσεις μεταξύ ελληνικών εισηγμένων εταιριών, καθώς γι' αυτές το ποσοστό θα παραμείνει 67%, ενώ διατηρείται η δικλείδα ασφαλείας αυξημένου ποσοστού 90% όσον αφορά τις συγχωνεύσεις με αλλοδαπές εισηγμένες, κατά τα πρότυπα των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 26 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.