ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιατρικό: Έξοδος από το Χ.Α. ή με την δημόσια πρόταση ή με απόφαση των μετόχων – Τι λέει το θεσμικό πλαίσιο

00:03 - 01 Οκτ 2013 | Επιχειρήσεις
Ιατρικό: Έξοδος από το Χ.Α. ή με την δημόσια πρόταση ή με απόφαση των μετόχων – Τι λέει το θεσμικό πλαίσιο
Έπαψε το Χρηματιστήριο να αποτελεί μοχλό άντλησης κεφαλαίων και γι’ αυτό το λόγο ο όμιλος του Ιατρικού μεθοδεύει την έξοδό του.

Την άποψη αυτή εκφράζει η διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου υπό τον κ. Γ. Αποστολόπουλο, δικαιολογώντας την απόφασή του για έξοδο από την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά. Και μάλιστα με κάθε τρόπο. Ήδη, η αγορά εκφράζει την άποψη ότι το Ιατρικό δεν θα καταφέρει να πλησιάσει το κρίσιμο ποσοστό που απαιτείται για την υλοποίηση της δημόσιας πρότασης και την έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χ.Α. Σ’ αυτή τη περίπτωση θα εφαρμοστεί το plan b. Και το plan b δεν είναι άλλο από τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου, στον οποίο αναφέρεται πως, «με βάση το άρθρο 17 παρ 5 του Ν 3371/2005,  η ΕΚ μπορεί να αποφασίσει την διαγραφή μιας εταιρίας από το Χρηματιστήριο, εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί από την εισηγμένη εταιρία και έχει προηγουμένως  ληφθεί σχετική απόφαση από την ΓΣ της, με πλειοψηφία 95% (της ΓΣ)». Το Ιατρικό Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος όμιλος στο χώρο της δευτεροβάθμιας υγείας, δηλαδή τις κλινικές με κύκλο εργασιών κοντά στα 200 εκατ. ευρώ για φέτος, με κεφαλαιοποίηση 70 εκατ. ευρώ και συμμετοχή στο Γενικό Δείκτη του ΧΑ και τον FTSE Mid Cap.

Η οικογένεια Απστλόπουλου δεν έχει συνεννοηθεί ούτε συμφωνήσει οτιδήποτε με την γερμανική εταιρεία Asklepios International GmbH, η οποία κατέχει ποσοστό περίπου 30,72% του των μετοχών. Η διοίκηση αναφέρει ακόμη πως εφόσον αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας και βάσει των σημερινών σηνθηκών, ο νέος μεγαλομέτοχος θα συνεχίσει τη λειτουργία του ομίλου και δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, ενώ δεν σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της εταιρείας εκτός Ελλάδας ή τον τόπο διεξαγωγής των δραστηριοτήτων των υπόλοιπων θυγατρικών.

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.