ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coffee Island: Cafe...κοπτεία για μερακλήδες!

01:01 - 06 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Coffee Island: Cafe...κοπτεία για μερακλήδες!
Οχι ένα, όχι δύο αλλά πέντε καταστήματα προστέθηκαν στο δίκτυο της Coffee Island το τελευταίο δίμηνο με ποιο πρόσφατο το σημείο πώλησης στην Βέροια, ενώ προηγήθηκαν μεταξύ άλλων τα καταστήματα σε Ιωάννινα, Ακρόπολη, Πειραιά κ.λπ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το επόμενο μεγάλο στοίχημα της αλυσίδας είναι η εξάπλωση στη Ρουμανία (όπου λειτουργεί ήδη ένα κατάστημα, από τον Αύγουστο του 2012, στην πόλη της Τιμισοάρα), καθώς επίσης στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και σε μη Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Πληροφορίες λένε ότι πολύ κοντά είναι το άνοιγμα καταστήματος στην Αγγλία και μάλιστα σε εμπορικό κέντρο. Ανάλογα πως θα πάνε τα πράγματα, θα αποφασίσει η εταιρεία και τα επόμενα βηματά της. Ωστόσο, μάλλον αισιοδοξεί καθώς για την αγορά της Αγγλίας υπάρχει σχεδιασμός για το άνοιγμα επιπλέον 4 καταστημάτων, το 2014

κατάστημα1

Τα πρώτα βήματα 

Η ιδέα των Coffee Island γεννήθηκε από την αγάπη που είχαν κάποιοι Πατρινοί για το ρόφημα του καφέ.

 

Το 1999, στο κέντρο της πόλης (Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου) δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

 

Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα και άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων Franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

 

Το 2009 η εταιρεία ξεκινάει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα 27 καταστήματα.

 

Το 2010, τα 31 καταστήματα που ήδη υπήρχαν στο δίκτυο ανακαινίσθηκαν πλήρως και σε όλα τα καινούργια εντάσσονται αρμονικά οι υπηρεσίες Coffee to Go, υιοθετώτας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε ορθίους και διερχομένους.

kafe1

Το σύγχρονο café…κοπτείο ήταν γεγονός! Δεν ήταν απομίμηση κάποιου υπάρχοντος concept, αλλά πρωτογενής έμπνευση με βοήθεια από εικόνες του εξωτερικού σε συνδυασμό με τις ανάγκες της Ελλάδας. Ήταν ίσως η σημαντικότερη στροφή της εταιρίας και ο λόγος που γνώρισε την ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

 

Το 2012, η εταιρία δημιουργεί δύο υπερσύγχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας του καφέ στην περιοχή της Πάτρας και επεκτείνονται οι υπάρχουσες αποθήκες της. Η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να εξασφαλίσει την ποιότητά της στα πλαίσια της δεδομένης αύξησης της παραγωγής που προκύπτει από την συνεχόμενη επέκταση του δικτύου της, που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα.

 

Το 2013 βρίσκει την Coffee Island να επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό κυρίως στην Κύπρο και τις χώρες της Βαλκανικής.

 

Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 60 καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα, τα 16 στην Πάτρα, τα πρώτα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και 40 καταστήματα σε 34 επαρχιακές πόλεις.

 

Στην Κύπρο τα 27 καταστήματα έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο που κυριαρχεί στην Μεγαλόνησο και διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 05 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.