ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bιοχάλκο: "Είμαστε έτοιμοι και για δημόσιες προτάσεις στις θυγατρικές μας"

15:58 - 12 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Πράσινο φως έδωσε η γενική συνέλευση της Βιοχάλκο για τη συγχώνευση με τη θυγατρική της Viohalco SA και στη συνέχεια με την εταιρία Cofidin, συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου.

Σύμφωνα με το στέλεχος του ομίλου κ. Κ. Κεφαλά με αφορμή το θέμα των δημοσίων προτάσεων, είπε πως σε ό,τι αφορά την πιθανότητα υποχρεωτικών Δημοσίων Προτάσεων για τις ελληνικές εισηγμένες θυγατρικές «τηρούμε τους κανόνες των εποπτικών αρχών, υπάρχει μια γνώμη της Ε.Κ. για υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις και εφόσον μας ζητηθεί τελικά να προχωρήσουμε σε αυτές εμείς θα το πράξουμε».

 

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. (ποσοστό απαρτίας περίπου 95,3%) η διοίκηση υπεραμύνθηκε της επιλογής για αλλαγή της έδρας, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου (ΑΜΚ και ομολογιακά δάνεια διαπραγματεύσιμα στο εξωτερικό) καθώς και μια δραστική μείωση του κόστους δανεισμού αλλά και άντλησης άφθονου δανειακού χρήματος από τις τράπεζες. Όπως είπε ο κ. Κεφαλάς  λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και ακριβού χρήματος επιτυγχάνουμε τζίρο 3,5 δισ. ευρώ, αντί 5 δισ. που μας επιτρέπει η παραγωγική μας δυναμικότητα.

 

Tονίστηκε ότι στις 22 Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πίστωση των μετοχών της νέας Βιοχάλκο που θα προκύψει απ' τη συγχώνευση και θα ξεκινήσει η έναρξη διαπραγμάτευσης. Στη συνέχεια, στις 25 Νοεμβρίου θα διαγραφούν οι μετοχές της ελληνικής Βιοχάλκο απ' το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία ήδη έχει ανακοινώσει ότι μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της νέας εταιρείας στο Euronext θα πραγματοποιήσει αίτηση παράλληλης διαπραγμάτευσης και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

 

Ι.Φικιώρης: "Μονόδρομος η ευρωπαϊκή οδός" 

"Η Βιοχάλκο δεν μετακομίζει, δεν διαφεύγει φορολογική ύλη, δεν καταργούνται θέσεις εργασίας και δεν φεύγουν τα εργοστάσια και οι εταιρείες της από την Ελλάδα. Αντίθετα αναζητά κεφάλαια στο εξωτερικό για να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα", τόνισε απευθυνόμενος στους μετόχους της εταιρείας, ο πρόεδρος της Βιοχάλκο, Ιωάννης Φικιώρης, αναφερόμενος στην επικείμενη διασυνοριακή συγχώνευση της Βιοχάλκο με την Viohalco SA, με έδρα το Βέλγιο και την εισαγωγή των μετοχών της στο εκεί Χρηματιστήριο Euronext.
 
Οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Φικιώρη, "υποστήριξαν και υποστηρίζουν την πορεία του ομίλου, αλλά δεν είναι σε θέση να επεκτείνουν την στήριξή τους για νέες δραστηριότητες". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ξένες τράπεζες δεν χορηγούν κεφάλαια έναντι εξασφαλίσεων "ελληνικού ρίσκου". Αντιθέτως, όπως είπε, "χορηγούν κεφάλαια με ανταγωνιστικό κόστος, εφόσον η εξασφάλιση είναι ευρωπαϊκού ρίσκου".
 
Επομένως, "με την εισαγωγή της μετοχής της εταιρείας σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, αυτομάτως διευρύνονται οι δυνατότητες διεθνούς χρηματοδότησης. Με την ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών συγχωνεύσεων η εταιρεία αποκτά άμεση επιπλέον ρευστότητα 67 εκατ. ευρώ, και η ευρωπαϊκή οδός είναι μονόδρομο", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρίας. 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 19:13 - 12 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.