ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Επιχειρώντας αλλιώς": Η κοινωνική επιχειρηματικότητα κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα

00:01 - 14 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
"Επιχειρώντας αλλιώς": Η κοινωνική επιχειρηματικότητα κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην ευρωπαϊκή κατάταξη, αλλά τα τελευταία στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν σαφή αύξηση ενδιαφέροντος και κινητικότητα. Αυτό αναφέρθηκε από τους ομιλητές στο 1ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, με τίτλο «Επιχειρώντας αλλιώς», το οποίο διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ στο ΕΒΕΑ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο κεντρικός ομιλητής, Arnaud Mourot, από το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών Ashoka, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισήγαγε το κοινό στην έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο κ. Mourot ενέπνευσε και παρακίνησε το κοινό να επιχειρήσει με παραδείγματα και κύριο γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

 

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή - Everyone a changemaker», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το σλόγκαν του οργανισμού.

 

Ο καθηγητής, Carlo Borzaga, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Συνεταιρισμών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, παρουσίασε στατιστικά δεδομένα από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη, αλλά τα τελευταία στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν σαφή αύξηση ενδιαφέροντος και κινητικότητα.

 

Ο Malte Arhelger από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Απόστολος Ιωακειμίδης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασαν το πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες της ΕΕ από την εμπροσθοφυλακή στο μέτωπο της κοινωνικής οικονομίας και πώς να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος.

social-economics1

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα εργαλεία που παρουσιάστηκαν από ένα πάνελ καταξιωμένων επαγγελματιών ή επιχειρηματιών, οι οποίοι προκάλεσαν και προσκάλεσαν τους υποψήφιους κοινωνικούς επιχειρηματίες να σχεδιάζουν ορθολογικά τις επιχειρήσεις τους, στοχεύοντας σε καινοτομικά προϊόντα, οργανώνοντας το δίκτυο πωλήσεων και marketing, δημιουργώντας δίκτυα, και αξιοποιώντας υφιστάμενα ή μελλοντικά χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του έργου επιτυχημένων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επιτυχημένοι και εκκολαπτόμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες παρουσίασαν τις ιδέες τους, αποπνέοντας αισιοδοξία και ελπίδα, μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις.

 

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ και της ΕΛΕΠΑΠ, Μαριάννα Μόσχου, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, Παύλος Θωμόγλου, ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σεραφείμ Τσόκας, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Άννα Δαλαπόρτα, η γενική γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας, Έφη Μπέκου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.