ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γαλαξίας αλλάζει τα δεδομένα στη Κερατέα

09:02 - 18 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Ο Γαλαξίας αλλάζει τα δεδομένα στη Κερατέα
Με στραβό μάτι ακούγεται ότι βλέπουν την έλευση της λιανεμπορικής αλυσίδας Γαλαξίας στην Κερατέα, ανταγωνίστριες επιχειρήσεις που λειτουργούν μαγαζιά στην περιοχή αλλά και τα γειτονικά καταστήματα ψιλικών ειδών που εξυπηρετούσαν περιστασιακά τους καταναλωτές.

Σύμκφωνα με πληροφορίες του "R", η γνωστή αλυσίδα μίσθωσε πρωτοκλασσάτο ακίνητο στην περιοχή, μεταξύ Ταχυδρομείου και Αστυνομίας- και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατάστημα της Ελληνικής Διατροφής. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε κάνει πρόταση μίσθωσης στον ιδιοκτήτη και άλλος βασικός παίκτης του κλάδου.

 

Ο ντόρος της έλευσης εξηγείται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα δεν είναι χθεσινή, όπως επιβεβαιώνουν και τα περυσινά της αποτελέσματα με τον τζίρο της να φθάνει τα 469 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων καθαρά κέρδη στα 9,3 από 5,7 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα προβάλλει έντονα το στοιχείο ότι είναι ελληνική, ενώ δείχνει πιο επιθετική από πλευράς marketing, όπως επιβεβαιώνει και το συνολικό λιφτινγκ της ιστοσελίδας της.

 

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ξεκίνησε το ταξίδι του το 1971, όταν πέντε φίλοι, εργαζόμενοι ως υπάλληλοι σε διάφορους χώρους, αποφάσισαν να βάλουν τις οικονομίες τους και να ξεκινήσουν μια οικονομική δραστηριότητα στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών και να ιδρύσουν το πρώτο κατάστημα. Το αρχικό εκείνο κεφάλαιο, το έτος 1971, ήταν 300.000 δραχμές και έτσι ξεκίνησε η εταιρεία που ονομάστηκε ΠΕΝΤΕ Ε.Π.Ε. από τους πέντε αρχικούς μετόχους και διαχειριστή τον αείμνηστο Βασίλειο Χειμωνίδη.

Οι πέντε αυτοί αρχικοί μέτoχοι της εργάστηκαν εντατικά και αμισθί, και πλαισιώθηκαν και από άλλους αξιόλογους συνεργάτες, για να φτάσει ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της, η εταιρεία πρωτοστάτησε για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα και έκανε μετόχους τους υπαλλήλους της!  Όσοι υπέδειξαν ζήλο και εργατικότητα βρέθηκαν, από το 1982 και μετά, στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας, βλέποντας τα εισοδήματά τους από τα κέρδη, να αυξάνουν.

Στην ιστορία της εταιρείας, από το 1971 μέχρι σήμερα, δηλαδή 42 χρόνια, οι μέτοχοι του ΓΑΛΑΞΙΑ έφτασαν τους 177, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται στην εταιρεία. Όλοι οι μέτοχοι που εντάχθηκαν στην εταιρεία εργάστηκαν με την ίδια συνέπεια και συνέχεια και εξακολουθούν να το κάνουν!

Οι κυριότεροι σταθμοί:

1971: Το πρώτο κατάστημά, λιανικής πώλησης, ανοίγει στα Κάτω Πατήσια, στην Αθήνα. Στα 60 τ.μ. του μπορούσε κανείς να βρει μια ποικιλία από απορρυπαντικά και καλλυντικά ευρείας κατανάλωσης. Ακολουθεί η ίδρυση και λειτουργία άλλων μικρών καταστημάτων με το ίδιο εμπορικό αντικείμενο.

1973: Η εταιρεία λειτουργεί το πρώτο Σούπερ Μάρκετ, 137 τ.μ., στην οδό Αλκαμένους 120, που εκτός από απορρυπαντικά και καλλυντικά, είχε και τρόφιμα. Ακολουθεί η ίδρυση και λειτουργία δύο καταστημάτων, περισσότερο ανεπτυγμένων στο χώρο των τροφίμων, στην οδό Παιωνίου 25 και αμφότερο στην Αργυρούπολη, Διγενή Ακρίτα 2.

1982: Η εταιρεία από Ε.Π.Ε. γίνεται Α.Ε. και προχωράει στην ανάπτυξη και λειτουργία καταστημάτων σούπερ μάρκετ. Στο μετοχικό της σχήμα, μπαίνουν νέοι συνεργάτες – μέτοχοι, εργαζόμενοι της εταιρείας, και με την αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου επιτυγχάνεται η ταχύτατητη ανάπτυξη του Δικτύου καταστημάτων. Κατά μέσο όρο, η εταιρεία ιδρύει από τρία έως πέντε καταστήματα το χρόνο.

1988: Τα πρώτα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label) της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει πλέον των 1.000 προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και στόχος της είναι να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα προϊόντα της κατηγορίας, η ποιότητα των οποίων εξασφαλίζεται από αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα η τιμή τους παραμένει χαμηλή και ανταγωνιστική.

Περί τα τέλη του 1988, ιδρύεται η εταιρεία Ο.Ρ.Α Α.Ε. (Οργανισμός Αγορών) από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ: ΓΑΛΑΞΙΑΣ, TRESCO, ΤΡΟΦΟ, ΑΣΤΗΡ. Η εταιρεία αυτή λειτούργησε έως το 2000 και αποτέλεσε το «εφαλτήριο» για την παραιτέρω ανάπτυξη των συμμετεχόντων αλυσίδων.

1992:Η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. εξαγοράζει την ΑΡΓΩ Α.Ε., στην οποία μετέχει με ποσοστό 99,8%, και εντάσσει στο δίκτυό της τα 13 καταστήματά της. Την ίδια χρονιά, ανοίγει το πρώτο Σούπερ Μάρκετ της εταιρείας στην επαρχία, και συγκεκριμένα στον Ορχομενό Βοιωτίας. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα καταστήματα σε νομούς της Ελλάδος όπως Θεσσαλίας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φωκίδας, Εύβοιας, Πιερίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αχαϊας κ.ά. Μέσα στους επόμενους στόχους της εταιρείας, είναι η επέκταση του δικτύου της στη Νότια Πελοπόνησσο.

2012-2013: Η εταιρεία ανοίγει πέντε καινούργια καταστήματα: στο Μαντούδι Ευβοίας, στην Πάτρα και την Ακράτα Αχαϊας, στο Κιάτο και στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας, και στο Άργος φτάνοντας τα 137 καταστήματα. Τα 62 απ’ αυτά είναι ιδιόκτητα και τα υπόλοιπα μισθωμένα. Στόχος της εταιρείας, βεβαίως, είναι να λειτουργεί ιδιόκτητα καταστήματα.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 18 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.