ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσκιμό: 45 χρόνια από την εισαγωγή της στο Χ.Α.

15:27 - 18 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Η Εταιρία FG.G. Europe ως επίγονος της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ γιόρτασε σήμερα τα 45 χρόνια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών Ο κ. Γιώργος Φειδάκης, Πρόεδρος της εταιρίας, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι».

 

 

Η αρχική εταιρία ιδρύθηκε το 1958 αλλά κατάφερε, μετά τη συγχώνευση της F.G. Europe με την ΕSKIMO το 2003, να αναγεννήσει μια από τις σημαντικές βιομηχανίες της Ελλάδος που άκμασαν τη δεκαετία του 1970. Πέρα από την εμπορική της δραστηριότητα, η εταιρία σήμερα διακρίνεται  από την έντονη ανάπτυξη στον τομέα των εξαγωγών σε δέκα χώρες, αντιμετωπίζοντας με εξωστρέφεια τις προσκλήσεις της εποχής.

 

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη σημερινή επέτειο είπε μεταξύ άλλων: «Είναι για εμάς τιμή και χαρά να «εορτάζουμε» τα 45 χρόνια της F.G.Europe στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ευχαριστούμε τη Διοίκηση της εταιρίας που βρίσκεται κοντά μας. Από το 1958 που ιδρύθηκε και το 1968 που εισήχθη στο Χρηματιστήριο η FG Europe έχει καταφέρει να αποτελεί μια εταιρία πρωτοπόρο τόσο στις εξαγωγές όσο και στους άλλους τομείς δραστηριότητάς της. Και είναι σημαντικό το ότι  μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εισήχθη και στον Δείκτη Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus, που έχει δημιουργηθεί προκειμένου να οδηγήσουμε την επενδυτική κοινότητα στο να εστιάσει σε εταιρίες με εξωστρεφή χαρακτήρα όπως η FG Europe. Χρειαζόμαστε τέτοιες εταιρίες με αυξημένη εξωστρέφεια και εύχομαι η νέα γενιά της εταιρίας να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς την πορεία προς την περαιτέρω ανάπτυξη.»

 

Ο κύριος Γιώργος Φειδάκης, Πρόεδρος της F.G. Europe .  δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση : «Σήμερα γιορτάζουμε τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από την εισαγωγή της F.G. EUROPE A.E. (πρώην ΒΙΟΜΕΤΑΛ ESKIMO) στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία ESKIMO από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 1968, διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία φθάνοντας να κατέχει τη θέση της 23ης Βιομηχανίας στη Ελλάδα, παράγοντας όλη τη γκάμα των Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών, εξοπλίζοντας με αυτά χιλιάδες Ελληνικά νοικοκυριά. Από το 1995 έως το 2001 η εταιρεία διάνυσε μια περίοδο κάμψης. To 2001 μέσω της  F.G. EUROPE Α.Ε. αποκτήθηκε ο έλεγχός της τότε ESKIMO Α.Β.Ε. και την 11/6/2003 ολοκληρώθηκε η συγχώνευσή τους, εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία επιτυχιών και ανάπτυξης. Παράλληλα η εταιρεία προς ικανοποίηση των μικρομετόχων της (περίπου 16.000 τότε), διένειμε από το πρώτο κιόλας έτος της συγχώνευσης ικανοποιητικά μερίσματα. Σήμερα η εταιρεία, με ετήσιο τζίρο της τάξεως των 100 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και ένα σαφώς εξαγωγικό προσανατολισμό δραστηριοποιείται σε 10 συνολικά χώρες, επιτυγχάνοντας πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η ιστορική μας διαδρομή και η μέχρι τώρα πορεία, μας καθιστά αισιόδοξους για τη συνέχεια, στηριζόμενοι και σε νέα καταξιωμένα πρόσωπα που έχουν εισέλθει δυναμικά στην εταιρεία και τον Όμιλό μας.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.