ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυκλοφορεί η νέα έκδοση του Internet Explorer

22:15 - 19 Οκτ 2006 | Επιχειρήσεις
Την πρώτη σημαντική αναβάθμιση του Internet Explorer εδώ και πέντε χρόνια διαθέτει την Πέμπτη στην αγορά η Microsoft σε μία προσπάθεια να ανακτήσει το πεσμένο μερίδιό της στην αγορά.

Έπειτα από πέντε δοκιμαστικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 14 μήνες, ο ΙΕ 7 είναι διαθέσιμος για κατέβασμα από το δικτυακό τόπο της εταιρείας, ενώ από τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εγκαθίσταται αυτόματα, ως «κρίσιμη» ενημέρωση, σε όσους υπολογιστές έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή αυτόματης αναβάθμισης από το Windows Update.

Η νέα έκδοση υιοθετεί πολλά από τα χαρακτηριστικά που ήταν ήδη διαθέσιμα σε άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα, όπως ο Firefox. Προσφέρει αυξημένη ευχρηστία και ασφάλεια, ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης, βελτιωμένες εκτυπώσεις, καθώς και δυνατότητα πλοήγησης σε πολλές ιστοσελίδες μέσα από το ίδιο παράθυρο (tabbed browsing).

Η καθυστέρηση στην παρουσίαση νέας έκδοσης από την κυκλοφορία του Internet Exporer 6 το 2001 φαίνεται ότι έχει κοστίσει στη Microsoft. Η εταιρεία αναλύσεων WebSideStory εκτιμά ότι το μερίδιο του IE στην αμερικανική αγορά είναι σήμερα 86%, ενώ ο Firefox καταλαμβάνει το 11% και άλλα προγράμματα με μικρότερη απήχηση, όπως το Opera, καλύπτουν το υπόλοιπο. Πριν από δύο χρόνια, ο ΙΕ είχε μερίδιο 93%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.