• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από NOKIA και COCA COLA

22:12 - 26 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
"Νέους δρόμους" στον τομέα των ξένων επενδύσεων στη χώρα μας αναμένεται να "ανοίξουν" τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia και η απόφαση της Coca Cola να επιλέξει την Αθήνα ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Το υπουργείο Ανάπτυξης υποδέχθηκε με θερμά λόγια το διπλό νέο, κάνοντας λόγο για "ψήφο εμπιστοσύνης" προς τη χώρα μας.

"Οι διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται στη χώρα πιάνουν τόπο", διεμήνυσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions & Networks, στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στα οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Εργασίας, κ. Γ. Βρούτσης.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι η επένδυση θα μεταφέρει σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας και θα δημιουργήσει, σε πρώτη φάση, 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες μηχανικούς.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το Κέντρο θα συμβάλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο. Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι για την Ελλάδα είναι τριπλά σημαντική, διότι γίνεται μέσα στην κρίση, αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής - όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες- και επιπλέον εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο

Nokia Siemens Networks

"Εκτός των άλλων, λοιπόν, αυτή η επένδυση αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα", σχολίασε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων επενδυτικών κινήσεων από αρκετές πολυεθνικές εταιρίες.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που γίνονται "πιάνουν τόπο και φέρνουν καρπούς", και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία μας "πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις διότι αυτό είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση".

 

Στο ίδιο μήκος και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μίλησε για κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού και για ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, τόνισε ότι η ενέργεια αυτή "στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα- να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας, στο ανθρώπινο δυναμικό της και στους νέους".

 

Η υπεύθυνη Τύπου της μητρικής εταιρείας, Βικτόρια Μέιν, ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα "ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις" και ο πρέσβης της Φινλανδίας, Pekka lintu, δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων και η επένδυση της NSN, όπως είπε, "αποτελεί μια απόδειξη για αυτό".

nokia

Η επένδυση της COCA COLA

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα επελέγη από την μητρική εταιρία της Coca Cola ως έδρα του νέου Citizen Interaction Center (Κέντρο Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών) για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

 

Την απόφαση αυτή, που το υπουργείο Ανάπτυξης χαρακτηρίζει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, γνωστοποίησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας The Coca Cola Company, κ. Muhtar Kent και ο πρόεδρος της επιχειρησιακής μονάδας Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, κ. Νίκος Κουμέττης με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

 

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Hellenic Initiative.

 

Τονίζεται ακόμη ότι η εγκατάσταση του Κέντρου στην Αθήνα "αντικατοπτρίζει την πίστη μας στις δυνατότητες της Ελλάδας να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και στην προστιθέμενη αξία των ιδιαίτερων ικανοτήτων των Ελλήνων".

coca-cola

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη "βάσει της τεχνογνωσίας και της γλωσσικής κατάρτισης που διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά και της δυνατότητάς μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία προσφέροντας ελκυστικές και υψηλού επιπέδου θέσεις απασχόλησης σε νέους ταλαντούχους Έλληνες στον αναπτυσσόμενο τομέα της κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας".

 

Η Coca Cola δηλώνει, επίσης, τη δέσμευσή της να επενδύσει και να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας.

 

Το Citizen Interaction Center θα είναι το διοικητικό και επιχειρησιακό κέντρο για τις δραστηριότητες διαδικτυακής και κοινωνικής δικτύωσης της Coca Cola στην περιοχή. Η λειτουργία του προβλέπεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014 και με την πλήρη ανάπτυξή του το 2015 θα καλύπτει 23 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:56 - 26 Νοε 2013
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman