ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε 37 εκατ. ευρώ πωλήσεις στοχεύει η Jumbo στη Ρουμανία

08:08 - 09 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Οκτώ καταστήματα σκοπεύει να εγκαινιάσει στην αγορά της Ρουμανίας, η ελληνική εταιρεία παιχνιδιών Jumbo μέχρι το 2016, ελπίζοντας να επιτύχει ένα επίπεδο πωλήσεων περίπου 37 εκατ. ευρώ, το 2016.

Στη Ρουμανία, η Jumbo ήδη λειτουργεί δύο καταστήματα ανταγωνιζόμενη τους τοπικούς παίκτες Noriel και Toyplex.

Ο Όμιλος σήμερα αριθμεί 66 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στην Ρουμανία ενώ εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Βόρεια Ελλάδα (9.000τ.μ.). Σταδιακά, με δύο καταστήματα για την παρούσα χρήση, θα ξεκινήσει η ριζική ανακαίνιση παλαιών καταστημάτων του Ομίλου.
Το πρώτο πεντάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν πάνω από τον ετήσιο στόχο του 4%. Η επίδοση αυτή οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων των καταστημάτων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας ενώ προστέθηκαν και τα 2 πρώτα καταστήματα του Ομίλου στη Ρουμανία.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω θετικών ενδείξεων, η διοίκηση της Jumbo προχωρά σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον Όμιλο που αφορούν την τρέχουσα οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013- Ιούνιο 2014).

Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 4% και 6% από 2%-4% που ήταν η αρχική εκτίμηση ενώ τα κέρδη μετά φόρων εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ EUR 80 εκατ. και EUR 85 εκατ. από EUR 75 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.