ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρωμα Carpo και στο Ν. Ψυχικό

10:13 - 12 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Δυο χρόνια πέρασαν από τότε που το πρώτο Carpo έκανε την εμφάνισή του στο Κολωνάκι, γεμίζοντας την περιοχή με αρώματα φρεσκοψημένων ξηρών καρπών και καφέδων.

Το επόμενο βήμα του Κώστα Κοντόπουλου ήταν το…Piccadilly στο Λονδίνο. Και πριν προλάβουμε να ασχοληθούμε με το ενδιαφέρον αυτό opening εγκαινιάστηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα ένα ακόμη κατάστημα στο Ν. Ψυχικό.

Στημένο με το ίδιο ακριβώς κομψό και ζεστό design με το κατάστημα του Κολωνακίου και με τις ίδιες ακαταμάχητες μυρωδιές, είναι ένα μαγαζί κυρίως αυθεντικό και ποιοτικό. 

Η ιστορία των αδελφών Κοντόπουλοι ξεκινά το 1990, όταν επιχειρούν για πρώτη φορά το άνοιγμα ενός μικρού παντοπωλείου με ξηρούς καρπούς στην οδό Κρίσης, στην Άνω Κυψέλη. Η πρώτη προσπάθεια δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Κώστας μαζί με τον Βασίλη, οι μεγαλύτεροι εκ των τριών αδελφών, αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο».

Λίγο αργότερα, το 1993, όταν ο σημερινός πρόεδρος της επιχείρησης φοιτούσε στο β'  έτος της Νομικής, αποφασίζει να ιδρύσει την εταιρεία που θα αποτελέσει μετεξέλιξη της Carpo Hellas.

Ο Βασίλης Κοντόπουλος (σημερινός διευθύνων σύμβουλος) τοποθετείται άμεσα στο νέο εγχείρημα και ο Αλέξης Κοντόπουλος (μέλος) λίγο αργότερα, μπαίνουν επίσης στη δουλειά, εξίσου ουσιαστικά. Μετά από δύο χρόνια, η οικοτεχνία μετατρέπεται σε βιοτεχνία (το 1995), ενώ το 2002 δημιουργείται η μονάδα στον Ασπρόπυργο, με ίδια κεφάλαια καθώς «τότε οι τράπεζες δεν έδινα δάνεια».

Με το πέρασμα των χρόνων η μονάδα εξελίχθηκε σε σύγχρονη γραμμή παραγωγής που ελέγχει την πρώτη ύλη, επεξεργάζεται, καβουρδίζει και συσκευάζει με επεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν σε κανένα επίπεδο τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, χρησιμοποιώντας νερό, λεμόνι, αλεύρι και αλάτι.

Η Carpo Hellas διαθέτει πιστοποιητικό ποιότητας ISO 22000 ενώ πολύτιμη παρακαταθήκη αποτελεί η καθημερινή εξυπηρέτηση 300 σημείων στο νομό Αττικής, η συνεργασία της με πανελλήνια δίκτυα καταστημάτων, ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και εμπόρους.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 12 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.