ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενέτης: "Φουρνίζει" επενδύσεις και επέκταση του δικτύου σε Ελλάδα & Εξωτερικό

01:01 - 17 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Βενέτης: "Φουρνίζει" επενδύσεις και επέκταση του δικτύου σε Ελλάδα & Εξωτερικό
Ευκαιρίες στην κρίση αναζητά η εταιρεία Βενέτης, η οποία συνεχίζει τις επενδύσεις με στόχο την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κίνα, Ρωσία, Αγγλία και Γαλλία φαίνεται να βρίσκονται στο στόχαστρο του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρεία Βενέτης, μετά και το σχετικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από επιχειρηματικούς παράγοντες των χωρών αυτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται εντός του 2014, ενώ στις αγορές που εξετάζονται είναι και αυτές της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα με το εξωτερικό, η εταιρεία θα συνεχίσει να ενισχύει το δίκτυο των καταστημάτων της στην ελληνική αγορά, με στόχο το δίκτυο τα τέλη του 2014 να φθάνει τα 80 καταστήματα από 70 που είναι σήμερα, και τα 100 μέχρι τα τέλη του 2016. Από το σημεινό δικτύο, σημειώνεται ότι τα 30 σημεία πώλησης είναι Bενέτη Food Hall, τα 3 ΒΕΝΕΤΗ 1948 και τα υπόλοιπα κλασσικοί φούρνοι Βενέτη.

 

Εκτός από την ενδυνάμωση του δικτύου, στα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας περιλμβάνεται και η μεταφορά της παραγωγής σε νέες εγκαταστάσεις στη Βοιωτία. Η συγκεκριμένη μονάδα που αναμένεται να λειτουργήσει το 2015 και θα καταλαμβάνει περίπου 25.000 τ.μ. θα κοστίσει 20 εκατ. ευρώ.

 

Όπως ανέφερε ο Π. Μονεμβασιώτης, είναι σημαντικό σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η χώρα, να συνεχίσει να πραγματοποιεί επενδύσεις και παράλληλα να προσπαθεί να συμβάλλει στην αρνητική ψυχολογία του Έλληνα Καταναλωτή.

 

Σε αυτή την ανατροπή, σημείωσε ο ίδιος, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά η αναγέννηση του ιστορικού κτιρίου ΝΕΟΝ στην Ομόνοια που πλέον μετονομάστηκε σε ΒΕΝΕΤΗ 1948. Οπως είπε, η επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου ήταν στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία και η επένδυση  για την αναμόρφωσή του, χωρίς να χάσει τίποτα από την πολιτιστική κληρονομιά που κρύβει, ανήλθε στα 3 εκατ. ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία δύο νέων καταστημάτων (στο Μπάγκειον και Μ. Αλέξανδρος) στην πλατεία Ομονοίας, τα οποία και θα λειτουργούν ως χώροι εστίασης.

 

Σε οικονομικό επίπεδο, το 2013 οι πωλήσεις προβλέπεται ότι θα φθάσουν τα 47 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 18%, ενώ ο τζίρος της μητρικής εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 23,55 εκατ. ευρώ από 20,3 εκατ. ευρώ, διαγράφοντας άνοδο 16%. Παράλληλα, η κερδοφορία της εταιρείας θα ανέλθει φέτος στο 1,3 εκατ. ευρώ από 986 χιλ. ευρώ το 2012, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 31,7%

beneti2

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν το 1948 στη Νέα Ερυθραία, με τη λειτουργία του πρώτου Φούρνου ΒΕΝΕΤΗ. Η εταιρία εισήγαγε σταδιακά μια σειρά από γεύσεις και ποικιλίες που ήταν διαφορετικές, στηριζόμενη πάντα στην παράδοση, την ποιότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.


Ο Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έγινε σημείο αναφοράς στην περιοχή των βορείων προαστίων και όχι μόνο. Το 1972 ο κ. Χαράλαμπος Βενέτης σε ηλικία μόλις 24 χρονών, ανέλαβε τον οικογενειακό φούρνο στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας- Κηφισιάς, που το 1975 μεταφέρθηκε στην οδό Τατοϊου.

Το 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise).

Το 1995 δημιουργείται η νέα μονάδα  παραγωγής στην περιοχή της Λυκόβρυσης, με χώρους παραγωγής 14.000 τ.μ.

Το 2002 η νέα διοίκηση της εταιρίας επεξεργάσθηκε και έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο σύγχρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα ποιοτικής αναβάθμισης σε όλους τους τομείς, με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών της.

Το 2010, η εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, εισάγοντας  ένα νέο concept καταστήματος. Το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL είναι ο πρώτος χώρος με ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, που καλύπτουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή: Πλήρες πρωινό, πλούσιες ποικιλίες καφέ, ροφήματα, επώνυμο γλυκό και για πρώτη φορά πεντανόστιμο, υγιεινό, σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του γνωστού σεφ, Γιάννη Τζελέπη.

beneti3

Κι όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές. Στο νέο κατάστημα μπορεί, επίσης, κανείς να βρει τα πλέον εκλεκτά προϊόντα των καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗΣ, καθώς και μια νέα σειρά αρτοσκευασμάτων ειδικής διατροφικής αξίας, που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά!

 

Μόλις φέτος, η εταιρεία λανσάρισε ένα νέο consept καταστημάτων, τα ΒΕΝΕΤΗ 1948, όπως είναι αυτό της Ομονοίας που πρόσφατα εγκαινιάστηκε. To νέο concept έχει ως κύρια χαρακτηριστικά το ψήσιμο αρτοσκευασμάτων σε ανοικτούς ξυλόφουρνους και την πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων αρτοποιίας. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 16 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.