ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτικός "τυφώνας" Vivartia σε Λιβύη, Βαλκάνια και Λευκορωσία!

01:01 - 07 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Επενδυτικός "τυφώνας" Vivartia σε Λιβύη, Βαλκάνια και Λευκορωσία!
Λιβύη, Κόσσοβο και ΠΓΔΜ είναι οι τρεις αγορές που ετοιμάζεται να "κτυπήσει" επενδυτικά ο όμιλος εστίασης της Vivartia, που διαχειρίζεται τα επώνυμα σήματα Goody's, Everest, Flocafe και La Pasteria. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "R", το πλάνο του ομίλου προβλέπει τη δημιουργία 2 καταστήματων στη Λιβύη, ένα στο Κόσσοβο και δύο στην ΠΓΔΜ, μέσα στο εννεάμηνο του έτους. Σημειώνεται ότι η επέκταση στο εξωτερικό αφορά επί του παρόντος τα σήματα Goody's, Εverest και Flocafe.

Tην ίδια στιγμή, η διοίκηση του ομίλου έχει χαράξει μεγαλόπνοο επενδυτικό πλάνο και για την αγορά της Λευκορωσίας, όπου ήδη λειτουργεί ένα σημείο πώλησης. Ο στόχος είναι το δίκτυο στη συγκεκριμένη αγορά να φθάνει τα 5 καταστήματα μέχρι 30/9/2014, ενώ την ίδια περίοδο σκοπεύει να λειτουργήσει ακόμη ένα κατάστημα στην Αλβανία φθάνοντας έτσι συνολικά τα 4 σημεία πώλησης στη γειτονική χώρα. 

 

Παράλληλα, ο όμιλος θα συνεχίσει να αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στα κράτη όπου ήδη δραστηριοποιείται και συγκεκριμένα στη Κύπρο, όπου λειτουργεί 11 καταστήματα, στη Βουλγαρία όπου διατηρεί 2 σημεία, ενώ από ένα κατάστημα  διαχειρίζεται στη Ρουμανία και την Ουγγαρία

 

Όσον αφορά πάντα το εξωτερικό, ο στρατηγικός σχεδιασμός του ομίλου, είναι να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων του στα 29 από 19 που ήταν στα τέλη του 2013. Καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύξηση θα υπάρχει και στον αριθμό των χωρών που έχει διεισδύσει ο όμιλος, καθώς η διοίκηση διαπραγματεύεται τρεις νέες αγορές. Σήμερα ο όμιλος διατηρεί παρουσία σε 9 χώρες.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

ge060114

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 06 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.