ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farm: Η εξάπλωση από μια "φάρμα" στην Κρήτη… σε "φάρμες" του εξωτερικού

01:01 - 15 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Την εκτίμηση ότι η Creta Farm, από μόλις τρείς αγορές- την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αυστραλία- αναμένει σε βάθος τριετίας πωλήσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 20 εκατ. ευρώ από κάθε μία, εκφράζει στο "R", στέλεχος της διοίκησης της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν την Creta Farm να ανεβάζει από φέτος ταχύτητες προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα νέα των "έξωθεν" στρατηγικών συνεργασιών πλησιάζουν, και θα ανακοινωθούν νωρίτερα από το Πάσχα. Πάντως αν τελικά ευοδωθούν οι προσδοκίες της διοίκησης όσον αφορά πάντα το εξωτερικό, τότε θα υπάρξει και μία ανακατανομή των πωλήσεων που πραγματοποιεί με τις εξαγωγές να αποκτούν σταδιακά "κεφάλι". Με στοιχεία 2013, οι εξαγωγές αντιπροσώπευσαν το 6% των πωλήσεων της εταιρείας, ενώ ο φετινός στόχος είναι ο σχεδόν διπλασιαμός τους.

 

Ειδικότερα όσον αφορά τη Γερμανία, η πληροφόρηση είναι ότι η διείσδυση της εταιρείας θα γίνει μέσω των Ισπανών της συνεταίρων της Grupo Alimentario Argal SA. Από την άλλη στην Αυστραλία, οι συζητήσεις της Creta Farm είναι να παραχωρήσει την πατέντα της σε κάποια τοπική βιομηχανία από την οποία και θα λαμβάνει ποσοστά επί των πωλήσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο την ανατολή του 2013, μια ακόμα χώρα προστέθηκε στη διεθνή παρουσία της Creta Farms, το Ηνωμένο Βασίλειο (UK).  Σε συνεργασία με τη Scan foods UK, γνωστή για το εκτεταμένο δίκτυο διανομής ποιοτικών προϊόντων κρέατος και αλλαντικών στην Ευρώπη, ανέπτυξε σε πρώτη φάση σειρά 6 κωδικών λουκάνικα κάτω από το όνομα "Olive Hill Farm".

creta-farm140114

Το ιστορικό 

Το ταξίδι της Creta Farms ξεκινά το 1970 στην Κρήτη, το νησί του ελαιόδεντρου, με τον καρπό που κρύβει το μεγάλο ελληνικό θησαυρό, το «υγρό χρυσάφι» κατά τον Όμηρο, το ελαιόλαδο. Στον ευλογημένο αυτό τόπο, ο Στυλιανός Δομαζάκης, πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών, μεγαλώνοντας δικά του ζώα, ιδρύει την πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Κρήτη, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για τη δημιουργία της μεγάλης σημερινής επιχείρησης.

 

Το μεράκι των δύο αδελφών, Εμμανουήλ και Κωνσταντίνου για καινοτομικά προϊόντα βασισμένα σε αγνά συστατικά, η πίστη τους στην κρητική διατροφή και το όνειρό τους να γίνουν πρεσβευτές της ταξιδεύοντάς τη σε όλο τον κόσμο, οδήγησε στη γέννηση της Creta Farm.

 

Ένας σημαντικός σταθμός σε αυτό το γοητευτικό ταξίδι στη γεύση και την καινοτομία ήταν η πρωτοποριακή σειρά 0-3%, με κύρια χαρακτηριστικά την πλούσια γεύση και τα χαμηλά λιπαρά. Η κατηγορία των αλλαντικών μέχρι τότε χαρακτηριζόταν από υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, με αποτέλεσμα να θεωρείται - δικαίως- «απαγορευμένη απόλαυση».

 

Με το λανσάρισμα της σειράς Creta Farm 0-3%, κάνει την εμφάνισή της η πρώτη σειρά αλλαντικών στην Ελλάδα με χαμηλά λιπαρά, η οποία αποτέλεσε το εισιτήριο για την είσοδο της εταιρίας στο λιανεμπόριο και δημιούργησε νέα τάση στην κατηγορία των αλλαντικών κάνοντας το πρώτο βήμα για την απενοχοποίησή τους.

creta-fa140114

Όμως, τα δύο αδέλφια, ανήσυχα πνεύματα, δεν επαναπαύθηκαν στην αρχική επιτυχία. Σύντομα, ακολούθησε η γέννηση μιας ιδέας, μίας μοναδικής στον κόσμο συνταγής, που θα έκανε την Creta Farm όχι μόνο έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους επιχειρήσεων τροφίμων στην Ελλάδα, αλλά και μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρία σε διεθνές επίπεδο. Μία μεγάλη επιτυχία μέσα από μία πολύ απλή σκέψη! Μία μοναδική στον κόσμο συνταγή, μέσα από το μεγαλείο της απλότητας, που ονομάστηκε «Εν Ελλάδι».

 

Το μυστικό; Η επιλογή εκλεκτού κρέατος, η αφαίρεση ζωικού λίπους με χειρoνακτικό τρόπο και η άμεση ενσωμάτωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ως μέσου υποκατάστασης του ζωικού λίπους. Η συνταγή αγαπήθηκε και διαδόθηκε σ’ όλον τον κόσμο, κάνοντας γνωστό πως ο μοναδικός τρόπος προετοιμασίας των προϊόντων Εν Ελλάδι προσδίδει στα αλλαντικά απαράμιλλη νοστιμιά χάρη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Στην παγκόσμια καινοτομία της σειράς Εν Ελλάδι αποτυπώνεται ιδανικά η φιλοσοφία της Creta Farms: Προσήλωση στην ποιότητα, πάθος για την καινοτομία και διαρκής βελτίωση των προϊόντων.

 

Σήμερα, η Creta Farms συνεχίζει να παράγει αγνά, υψηλής ποιότητας και με πλούσια γεύση προϊόντα. Διατηρώντας πάντα το αρχικό μεράκι των ανθρώπων της, έχει παντρέψει την μεσογειακή διατροφική παράδοση με την καινοτομία, μεγαλώνοντας και ξεφεύγοντας πλέον από τα στενά ελληνικά σύνορα.

 

Η νέα παγκόσμια ταυτότητά της αντικατοπτρίζει τη δυναμική της και την αποφασιστικότητά της να ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα σηματοδοτώντας παράλληλα την εξάπλωση από μια «φάρμα» στην Κρήτη… σε «φάρμες» στο εξωτερικό.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

creta-far140114

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 14 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.