ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακόπτει την παραγωγή στις ΗΠΑ η Frigoglass

12:48 - 27 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Σε διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιό της στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας προχωρά η Frigoglass, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας στην Αμερική, το οποίο εστιάζει στις εμπορικές δραστηριότητες των πωλήσεων και της προώθησης προϊόντων, της διανομής και του service.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η παραγωγή αναμένεται να σταματήσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει και προμηθεύει ψυγεία στην αγορά της Βορείου Αμερικής. Στο εξής, η Frigoglass θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της Βορείου Αμερικής από το ήδη υπάρχον παραγωγικό της δίκτυο.

Η απόφαση για διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο του Spartanburg ακολουθεί το ήδη ανακοινωθέν πρόγραμμα εξορθολογισμού της παραγωγικής βάσης και της αντιμετώπισης των ζημιογόνων δραστηριοτήτων.

Η Frigoglass θα ενημερώσει σχετικά με την αναμενόμενη ετήσια εξοικονόμηση κόστους και τις αντίστοιχες δαπάνες αναδιάρθρωσης στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2013.

«Παρ’ ότι είμαστε σίγουροι για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας μας, παρουσιάσαμε στο παρελθόν τα σχέδιά μας σχετικά με τον εξορθολογισμό της παραγωγικής μας βάσης υπό το πρίσμα των παρατεταμένα δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Δεσμευτήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις ζημιογόνες δραστηριότητες και να συνεχίσουμε την προσπάθεια βελτιστοποίησης της κοστολογικής μας βάσης. Ακολουθώντας μια ενδελεχή αξιολόγηση των ενδεχόμενων επιλογών και παρά τις προσπάθειες να εξυγιάνουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, αποφασίσαμε τη διακοπή της παραγωγής του εργοστασίου στο Spartanburg και τη συνέχιση εξυπηρέτησης της αγοράς από το παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων μας», δήλωσε ο  Torsten Tuerling, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass.

Όπως σημείωσε, «αυτό θα μας επιτρέψει την καλύτερη χρήση των παγίων στοιχείων μας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας. Δεσμευόμαστε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ενισχύσουμε την προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.