ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κόντρα κλινικαρχών με τον ΕΟΠΥΥ για τον έλεγχο των παραστατικών

12:24 - 05 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Στα κάγκελα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, καθώς όπως αποκάλυψε στο "R" παράγοντας του χώρου, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει από τον ΕΟΠΥΥ τον έλεγχο των παραστατικών δαπανών τους ζητούν να έχουν πρόσβαση στα μετοχολόγια των κλινικών και προσωπική επαφή με το σύνολο των μετόχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ελεγκτικές εταιρείες έχουν επισημάνει  σε ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών ότι με τον έλεγχο του μετοχολογίου τους θα μπορούν να εξακριβώσουν αν υπάρχει τυχόν διακίνηση "μαύρου χρήματος". 

Τις αξιώσεις καταγγέλει η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών μιλώντας για μία περίεργη και επιμονή ορισμένων σε θέματα που δεν συναδουν με το αντικειμενο του εργου που έχουν αναλάβει.

Την ίδια στιγμή για την επίλυση του θέματος η ΠΕΙΚ έχει ζητήση τη συνδρομή τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ της Ενωση και των ελεγκτικών εταιρειών σχετικά με το ύψος της αμοιβής που θα λάβουν οι δεύτερες για τον έλεγχο που έχουν αναλάβει. Συγκεκριμένα για τα νοσήλεια ορίστηκε στο 1,25% επί του συνολικού τζίρου των παραστατικών -από 1,85% που ήταν αρχικά- ενώ για τις αιμοκαθάρσεις θα φθάσει το 0,90%.

 

Τέλος εξελίξεις αναμένουμε από την συνάντηση που πρόκειται να έχει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών με το προεδρείο του ΕΟΠΥΥ την προσεχή Παρασκευή. Δύο είναι τα θέματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος και συγκεκριμένα η κατηγοριοποίηση των κλινικών και η σύμβαση για τα νοσήλεια του 2014.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:18 - 05 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.