ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βarilla: Στρατηγική συνεργασία για καινοτόμο προϊόν

01:01 - 11 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Βarilla: Στρατηγική συνεργασία για καινοτόμο προϊόν
Στην παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος φιλικού προς το περιβάλλον ετοιμάζεται να προχωρήσει σύμφωνα με επιβεβαιωμένες και αποκλειστικές πληροφορίες του "R", η εταιρεία ζυμαρικών Barilla Hellas.

Ειδικότερα, η προσπάθεια στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ για τον ίδιο λόγο έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία και με τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγη. Πηγές υποστηρίζουν ότι το ατού της συγκεκριμένης παραγωγής είναι πως βασίζεται στην εφαρμογή ορθών γεωργικών πρακτικών, όπως συγκεκριμένες λιπάνσεις στα σιτηρά που αποτελούν την πρώτη ύλη του προϊόντος.

 

Η καλλιέργεια των συγκεκριμένων σιτηρών πραγματοποιείται τόσο σε εκτάσεις του ΘΕΣγη όσο και σε ανεξάρτητους παραγωγούς, ενώ η επιτήρησή της γίνεται αποκλειστικά από  παραγωγούς του ΘΕΣγη. Τα αποτελέσματα της καλλιέργειας αναμένονται το φετινό Ιούνιο.

Barilla-Hella100214 

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος, η εταιρεία έχει δρομολογήσει την επέκταση της δυναμικότητας των δύο μονάδων παραγωγής που διαθέτει με στόχο τη διατήρηση ηγετικού μεριδίου στον εγχώριο κλάδο ζυμαρικών, αλλά και την ανάπτυξη των εξαγωγών της. Η παραπάνω επένδυση, που αναμένεται να φθάσει τα 10 με 15 εκατ. ευρώ, κρίνεται απαραίτητη από τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία επιδιώκει να μετατρέψει την Barilla Hellas σε παγκόσμιο κέντρο παραγωγής και εμπορίας ζυμαρικών και σαλτσών του ιταλικού ομίλου για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Barilla-Hell100214

Τελευταία τροποποίηση στις 20:05 - 10 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.