ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mετά την ΕΑΣ Σητείας και άλλος συνεταιρισμός στις "αγκάλες" ιδιώτη

07:36 - 12 Μαρ 2014 | Επιχειρήσεις
Στο άκουσμα της στρατηγικής συμμαχίας του Αρη Κεφαλογιάννη, διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία ΓΑΙΑ με την ΕΑΣ Σητείας παράγοντες της αγοράς είδαν επιτέλους να γίνεται πράξη και το ρητό "Ισχύς εν τη ενώση".

Κάποιοι άλλοι βλέποντας ακόμη πιο μακριά σκέφτηκαν ότι έγινε η αρχή των συμμαχιών μεταξύ του ιδιωτικού και του συνεταιριστικού κεφαλαίου και ανέμεναν συνέχεια. Οπερ και εγένετο.

Πληροφορίες λένε λοιπόν ότι η ατέλειωτη αναμονή για τις επιδοτήσεις που θα ερχόταν, αλλά είναι διαρκώς στο δρόμο, φαίνεται ότι έκαναν όσους ασχολούνται με την συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΑΜΦΙΓΑΛ  να αλλάξουν εντελώς προσανατολισμό. Σημειώνεται ότι στον συνεταιρισμό ελέγχεται μετοχικά από την ΕΑΣ Αγρινίου ενώ ένα μικρότερο ποσοστό κατέχουν οι Συνεταιρισμοί Μεσολλογίου και Καλαβρύτων.

Επιπρόσθετα άξιο λόγου είναι ότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας στον οποίο είναι εγκατεστημένη η Αμφιγάλ διαθέτει το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο απ' όλη την Ελλάδα, με 1.200.000 περίπου αιγοπρόβατα. Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι το μέλλον της Αμφιγάλ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τις τύχες των παραγωγών της τοπικής κοινωνίας.

Πληροφορίες λοιπόν λένε ότι αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ένα μέρος του κεφαλαίου της Αμφιγάλ -διψήφιο ποσοστό- σε ιδιώτη, προκειμένου με την κεφαλαιακή δυνατότητα αλλά και την τεχνογνωσία του τελευταίου τα προϊόντα της εταιρείας να αποκτήσουν παρουσία σε αγορές του εξωτερικού. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ποιος θα ασκεί το management, ενώ βασική υποχρέωση του ιδιωτη θα είναι να επενδύσει σε υποδομές για την διαχείριση των αποβλήτων (τυρόγαλο).

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:37 - 12 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.