ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι κραδασμοί στο μετοχικό κεφάλαιο της Δωδώνης

00:00 - 31 Μαρ 2014 | Επιχειρήσεις
Νέοι κραδασμοί στο μετοχικό κεφάλαιο της Δωδώνης
Ενα βήμα πριν από την έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη βρίσκονται οι Συνεταιρισμοί όπως αποκάλυψε στο "R" ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Χ. Μπαλταγιάννης, τονίζοντας ότι αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος.

Και αυτό διότι, όπως τονίζει, οι απώλειες ήδη για τον κλάδο των κτηνοτρόφων είναι μεγάλες λόγω του κρατικού παρεμβατισμού, ενώ την ίδια στιγμή φοβούνται ότι με την παραμονή τους στην εταιρεία οι απώλειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. 

 

Οπως αποκάλυψε, μετά την μεταβίβαση από την Αγροτική Τράπεζα, η νέα διοίκηση της εταιρείας, δηλαδή η STRATEGIC INITIATIVES FOODS προχώρησε πριν από λόγες ημέρες και παρά την αντίδραση των συνεταιρισμών στην αλλαγή του καταστατικού με το επιχείρημα ότι αυτό είναι παλιό και έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα.

 

Πράγματι σημειώνει ο ίδιος είναι παλιό το καταστατικό, καθώς συστάθηκε το 1964 και άρα χρειαζόταν επικαιροποίηση.

 

Ωστόσο καταργήθηκε και το άρθρο 8, το οποίο όριζε ότι αν ποτέ η παλιά ΑΤΕ αποφάσιζε να πουλήσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία τότε οι μετοχές αυτής θα μεταβιβάζονταν στους συνεταιρισμούς. Αρθρο το οποίο έχει καταστρατηγηθεί και γι'αυτό οι Συνεταιρισμοί βρίσκονται σε δικαστική σήμερα διαμάχη με την παλιά διοίκηση της ΑΤΕ. 

 

Παράλληλα , όμως, με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου, σημειώνει ο Χ. Μπαλταγιάννης, το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει οι φήμες ότι η νυν διοίκηση θέλει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αφήνωντας υπονοούμενα ότι πιθανότατα να υπάρχει και νέα αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς, δηλαδή η εταιρεία να μεταβιβαστεί σε νέο επενδυτή.

 

Για ολα τα παραπάνω, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, οι Συνεταιρισμοί που μετέχουν στο κεφάλαιο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να αποχωρήσουν από την εταιρεία, πρόθεση την οποία και γνωστοποίησαν στην νυν διοίκηση. 

 

Στο πλαίσιο σχετικά πρόσφατης παρουσίασης της εταιρείας από την διοίκησή της είχε γνωστοποιηθεί ότι για το 2014 έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό με στόχο την επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας, την ενίσχυση της αποδοτικότητας αλλά και τη δυνατότητα προσφοράς στους καταναλωτές προϊόντων σε ποικιλία συσκευασιών.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Τομ Σέιπερς είχε αναφέρει ότι στο διάστημα του ενός χρόνου από την εξαγορά, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η ΔΩΔΩΝΗ πέτυχε να σταθεροποιήσει για πρώτη φορά σε διάστημα τριετίας τις πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά και να ενισχύσει τις εξαγωγές της κατά 12% το πρώτο εννεάμηνο του περυσινού έτους.

Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων της εταιρείας και ο στόχος που έχει τεθεί είναι να φθάσουν το 50% την προσεχή πενταετία. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους «παίκτες» του κλάδου για πιθανές συνεργασίες. 

 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:20 - 30 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.