ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Προειδοποιεί για κινητά απομιμήσεις στην Ελλάδα

08:30 - 30 Απρ 2014 | Επιχειρήσεις
Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Samsung, εκδίδοντας ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν απομιμήσεις του κινητού τηλεφώνου Galaxy S4 "άγνωστης προέλευσης, ποιότητας και ασφάλειας".

Με το δεδομένο αυτό η εταιρεία, παραθέτει μια σειρά από συγκριτικά στοιχεία τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ξεχωρίζει μια αυθεντική συσκευή από την απομίμηση:

- Μέγεθος οθόνης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και ποιότητα Full HD Super AMOLED (1920 x 1080), σε αντίθεση με τις απομιμήσεις που οι διαστάσεις της οθόνης τους είναι μικρότερη.

- Μέγεθος συσκευής: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 έχει μέγεθος 136.6 x 69.8 x 7.9 mm και το βάρος του είναι 130g, ενώ οι απομιμήσεις έχουν μεγαλύτερο πάχος και βάρος.

- Ποιότητα εξωτερικού υλικού: οι απομιμήσεις έχουν ποιοτικά χαμηλότερη αίσθηση και εμφάνιση με το αυθεντικό Samsung Galaxy S4.

- Εξωτερική κεραία σύνδεσης: το αυθεντικό Samsung Galaxy S4 διαθέτει στην πίσω εσωτερική όψη και βγάζοντας την μπαταρία, μια εξωτερική κεραία σύνδεσης την οποία δεν έχουν οι απομιμήσεις.

Ωστόσο, αρκετές απομιμήσεις μπορεί να μην φέρουν ενδείξεις όπως το «CE», «IMEI», «Serial Number» ή τα στοιχεία υπευθύνου εισαγωγής επί της συσκευασίας - χωρίς όμως οι ενδείξεις αυτές να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του προϊόντος. Η Samsung σημειώνει ότι οι απομιμήσεις των Samsung smartphones δεν διαθέτουν τα ποιοτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών της και δεν προσφέρουν στον χρήστη τα οφέλη από τις απεριόριστες δυνατότητες τους. Παράλληλα, η εταιρεία λαμβάνει όλα τα νόμιμα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 30 Απρ 2014
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.