ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SIRECLED: "Αλλάζει τα… φώτα" στην Coca Cola και στο Δήμο Διονύσου

23:01 - 08 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
SIRECLED: "Αλλάζει τα… φώτα" στην Coca Cola και στο Δήμο Διονύσου
Σ' ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάπτυξη καινοτόμων εναλλακτικών υλικών φωτισμού LED συμμετέχει η νεόκοπη ελληνική εταιρία SIRECLED, που δραστηριοποιείται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της τεχνολογίας LED. Παράλληλα έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη εφαρμογή της πρωτοπόρου λύσης SMARTGRID σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, σε διεθνές επίπεδο, η SIRECLED, ως ειδικός στο φωτισμό εξωτερικού χώρου με χρήση τεχνολογίας LED, συμμετέχει στο πρωτοπόρο ερευνητικό πρόγραμμα SULED, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος HORIZON 2020. Ο ρόλος της SIRECLED στο πρόγραμμα, είναι η δοκιμή και μέτρηση στα εργαστήρια της, των νέων πυρήνων LEDπου θα αναπτυχθούν και στη συνέχεια η αξιοποίησή της καινοτόμου αυτής τεχνολογίας στα LED φωτιστικά της σώματα.

sir080514

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος, η SIRECLED είναι εταίρος μιας κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το ερευνητικό κέντρο Tecnalia, το Κέντρο Έρευνας της FIAT, το ερευνητικό κέντρο Cea Leti, η Magneti Marelli, το κέντρο έρευνας Plast- Optica, και η Plessey Semiconductors, University of LIVERPOOL κ.α. με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοποριακών φωσφορικών υλικών. Τα υλικά αυτά θα εξασφαλίσουν μείωση κόστους στην εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών λύσεων φωτισμού με τεχνολογία LED.

 

Παράλληλα, σημαντική κατάκτηση για τη SIRECLED είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Ελλάδα της τεχνολογίας SMARTGRID στο εργοστάσιο παραγωγής της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι. Πρόκειται για ένα έργο υψηλών απαιτήσεων, με την εφαρμογή LED φωτιστικών σωμάτων LED, σε ένα έξυπνο δίκτυο διαχείρισης φωτισμού. Το έργο βελτίωσε δραστικά την ενεργειακή απόδοση της μονάδαςτης εταιρείας, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας η οποία αγγίζει το 80%!

 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση στην Coca-Cola Τρία Έψιλον έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς εφαρμογής της τεχνολογίας της SIRECLED με 1.000 φωτιστικά στους δρόμους του Δήμου Διονύσου. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή στο Δήμο Διονύσου συνιστά ένα έργο το οποίο κατατάσσεται στα μεγαλύτερα της κατηγορίας του στην Ευρώπη σήμερα, καταδεικνύοντας τη δυναμική και τις δυνατότητες της εταιρείας.

 

"Στόχος μας στη SIRECLED είναι να είμαστε όχι μόνο οι πρώτοι αλλά και οι καλύτεροι στον κλάδο μας εστιάζοντας στην εφαρμογή καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων", δήλωσε ο Διονύσης Αλυσανδράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και συμπλήρωσε: "Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμαSULED που στόχο έχει να αλλάξει το αύριο της τεχνολογίας LED είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Παράλληλα η εγκατάσταση της τεχνολογίας SMARTGRID και τα εξαιρετικά αποτελέσματά της σε εξοικονόμηση ενέργειας είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει την απαρχή πολλών αντίστοιχων και ενεργειακά πρωτοποριακών υλοποιήσεων στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς".

sirecle080514

Ένα start up με εναλλακτική χρηματοδότηση από ελληνικούς κολοσσούς

Η Sirecled Hellas SA ιδρύθηκε το 2013 με την εξαγορά της Ιταλικής εταιρείας SIRECLAB Srl από την Vectis Capital, εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών του Ομίλου Δαυίδ- Λεβέντη σε συνεργασία με την Damma Holdings, εταιρεία επενδύσεων του κυρίου Δημήτρη Δασκαλόπουλου και τη V+O COMMUNIATION.

 

Σήμερα η Sirecled διαθέτει εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και σχεδιασμού νέων προϊόντων καθώς επίσης και μονάδα παραγωγής στη Μόντενα της Ιταλίας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μιας σύγχρονης τεχνολογικά μονάδας παραγωγής και συναρμολόγησης φωτιστικών σωμάτων LED στην Ελλάδα, στο Κρυονέρι Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι έξυπνα συστήματα φωτισμού LED υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών ειδικά για τις ανάγκες βιομηχανικών και δημόσιων χώρων με σημαντικά έργα να έχουν ήδη υλοποιηθεί σε Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία, με την εταιρεία να στοχεύει σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά.

 

Σύμφωνα με την εταιρία, τα προϊόντα της SIRECLED παρέχουν εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 70% ενώ έχουν διάρκεια ζωής έως και 10 έτη χωρίς την ανάγκη συντήρησης, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα φωτισμού.

 

Γ.Α.

sirecl080514

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.