• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

People for Business: "Η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού κλειδί για την ανάπτυξη μιας startup επιχείρησης"

00:01 - 09 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Τρόπους και εργαλεία για τη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στις startups παρουσίασε ο Πάνος Μπαλτάς, Head Strategic Alliances της People for Business (PfB) στη συνάντηση που είχε με τις ομάδες του IQbility, τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου Quest, που δημιουργήθηκε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα αρχικά στάδια.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμβουλευτικής υποστήριξης που παρέχεται στις startups μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος και εντάσσεται στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η PfB με θεσμικούς φορείς, πανεπιστήμια και ιδιωτικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.

IQbility080514

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πάνος Μπαλτάς, Head Strategic Alliances της People for Business, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για την ανάπτυξη μιας startup επιχείρησης, αλλά και πόσο απαραίτητη είναι η δημιουργία δομών προς την κατεύθυνση αυτή για τη βιωσιμότητα των νεοφυών επιχειρήσεων.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία διεθνών μελετών που παρουσίασε ο κ. Πάνος Μπαλτάς, σύμφωνα με τα οποία εταιρίες που είχαν υιοθετήσει Σύγχρονα Συστήματα Διοίκησης από το πρώιμο στάδιο και ιδιαίτερα Συστήματα Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων κατάφεραν να εξασφαλίσουν πολύ πιο γρήγορη ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα. Μάλιστα σε βάθος 5ετίας είχαν αναπτυχθεί εως και τρεις φορές περισσότερο από τις υπόλοιπες νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

Επίσης στις συναντήσεις με την κάθε ομάδα ξεχωριστά, συζητήθηκαν οι ιδιαίτερες ανάγκες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες στη διαχείριση των ομάδων τους, καθώς και οι τρόποι επίλυσης ενδεχόμενων προβλημάτων.

 

"Η υιοθέτηση τεχνοκρατικών συστημάτων διοίκησης προσωπικού στα πρώιμα στάδια είναι αποδεδειγμένα σημαντική για τα startups, καθώς η ομάδα είναι συνήθως μικρή και η συμβολή του κάθε μέλους είναι καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης. Η διάθεση για καινοτομία στις νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να προσανατολίζεται προς την ανάπτυξη των προϊόντων/υπηρεσιών τους κι όχι προς τη δημιουργία νέων τρόπων διοίκησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού", τόνισε ο κ. Πάνος Μπαλτάς.

 

"Στο ζήτημα αυτό", όπως είπε, "υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών σε διεθνές επίπεδο και το μόνο που έχουν να κάνουν οιstartups είναι να υιοθετήσουν τις βέλτιστες πρακτικές, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Σημαντικός είναι και ο ρόλος των seed funds και venture capitals, τα οποία συνήθως ωθούν τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν προς την κατεύθυνση αυτή". Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις με τις ομάδες του IQbility μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους συμμετέχοντες.

IQbili080514

Τι είναι το iqbility

Το IQbility λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα (incubator) καινοτόμων επιχειρήσεων (startups), οι οποίες δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στον τομέα της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

 

Ενώ, πρωτοτυπεί σε σχέση με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, αφού παρέχει χρηματοδότηση άμεσα, μέσω της συνεργασίας του με το PJ Tech Catalyst Fund (venture capital fund), συμμετέχοντας στο ρίσκο της νέας επιχείρησης με μερίδιο μετοχών και όχι υπό τη μορφή δανείου ή επιδότησης. Μέσω του προγράμματος παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και ένα ολοκληρωμένο σύνολο υποδομών και μέσων.

Λίγα λόγια για την People for Business

Η People for Business (PfB) είναι μια δυναμική εταιρία στο χώρο των υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού που διακρίθηκε με το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου 2012. Είναι η μοναδική ελληνική, που έχει επιλεγεί από την Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), στα πλαίσια του Career Support Program - που προσφέρει στα μέλη της.

 

Επίσης υποστηρίζει τους φοιτητές του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ζητήματα career management καθώς και τους νικητές του βραβείου HellenicInitiative 2013 σε θέματα HR.

 

Παρέχει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, στις ανώτατες, ανώτερες και μεσαίες βαθμίδες μιας επιχείρησης, που επικεντρώνονται σε τομείς, όπως η Ταλεντοκεντρική Επιλογή Στελεχών, η Συμβουλευτική Μετάβασης Καριέρας και η Αξιολόγηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Τα στελέχη της με πολυετή πείρα και γνώση της αγοράς, παρακολουθούν τις διεθνείς τάσεις στο χώρο του HumanResources και υιοθετούν εκείνες τις πρακτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες της.

IQbil080514

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman