ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα στρατηγική συνεργασία από τη FrieslandCampina

00:01 - 16 Μαϊ 2014 | Επιχειρήσεις
Νέα στρατηγική συνεργασία από τη FrieslandCampina
Συζητήσεις στρατηγικής συνεργασίας έχουν ξεκινήσει δύο πολυεθνικοί κολοσσοί από τον κλάδο των γαλακτοκομικών και συγκεκριμένα η κινέζικη Huishan και η FrieslandCampina NV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεταξύ τους συζητήσεις αφορούν την από κοινού δημιουργία ενός νέου βρεφικού γάλακτος που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα. Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει ότι ανεξάρτητα από την συνεργασία τους η παρουσία τους στην αγορά της Κίνας θα παραμείνει αυτόνομη όπως και τα σήματα που διαχειρίζονται. 
synergasi150514
Στο πλαίσιο της κυοφορούμενης κοινοπραξίας, ο στόχος θα είναι η από κοινού αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει πάνω στην ευαίσθητη αυτή προϊοντική κατηγορία, όπως είναι το βρεφικό γάλα. 

Να σημειωθεί ότι η Huishan, είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα, και καλύπτει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με παρουσία από το χωράφι μέχρι τα ράφια των λιανεμπορικών αλυσίδων. Διατηρεί, δε, το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας. 

Η Royal FrieslandCampina, από την άλλη αποτελεί το μεγαλύτερο συνεταιρισμό γαλακτοκομικών στον κόσμο. Διαθέτει 100 τοποθεσίες παραγωγής και πώλησης σε 25 χώρες. Επεξεργάζεται 10,8 δισ. λίτρα γάλακτος ετησίως και οι παραγωγοί μέλη της φθάνουν τους 15.300 κτηνοτρόφους.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

synerga150514

Τελευταία τροποποίηση στις 19:27 - 15 Μαϊ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.