ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί οι Λαρισαίοι "γυρίζουν την πλάτη" στις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες

00:01 - 11 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Γιατί οι Λαρισαίοι "γυρίζουν την πλάτη" στις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες
Oι κάτοικοι της Θεσσαλικής πόλης επιλέγουν συνειδητά, λόγω ποιότητας αλλά και καλύτερης τιμής, το φρέσκο παστεριωμένο γάλα του ΘΕΣγάλα Πιες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "R", οι άνθρωποι του συνεταιρισμού τρέχουν και δεν φτάνουν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Συνεταιρισμός ξεκινούσε αυτό το καινοτόμο επιχειρηματικό εγχείρημα διένειμε περί τους 3 τόνους γάλα την ημέρα. Σήμερα ο όγκος που διακινείται έχει φθάσει τους 9 τόνους και αυξάνει καθημερινά. 

galalar100614
Μέχρι στιγμής, ο ΘΕΣ γάλα έχει τοποθετήσει 10 αυτόματους πωλητές διάθεσης γάλακτος στην πόλη της Λάρισας, καθώς και δύο ακόμη στα στρατόπεδα που βρίσκονται στην πόλη. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι στους δύο πωλητές από τους 10 που βρίσκονται στην πόλη έχει τοποθετηθεί τριπλέτα, όπου εκτός από το πλήρες γάλα διατίθεται και light. Στόχος όπως μάθαμε είναι να τοποθετηθούν τριπλέτες και σε άλλα σημεία του δικτύου, ενώ ήδη η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της επιχειρηματικής της δράσης και στα περίχωρα της πόλης από όπου σήμερα απουσιάζει.

 

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η προσθήκη νέων σημείων στο δίκτυο και σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα θα προστεθεί ακόμη ένα κατάστημα και βρίσκεται στα σκαριά άλλο ένα. 

Με 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς ως μέλη, ο Συνεταιρισμός διαθέτει 55 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Καθημερινά παράγονται 130 τόνοι που αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής. Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, είναι ο Θανάσης Βακάλης ο οποίος γεννήθηκε το 1973, κατάγεται από τον Πλατύκαμπο Λάρισας και είναι απόφοιτος της Ιατρικής. Από το 2001 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της αγελαδοτροφίας και της γεωργίας και είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας. 
galal100614
Σε οικονομικό επίπεδο, στην χρήση που ολοκληρώθηκε πέρυσι τον Ιούνιο τα έσοδα του Συνεταιρισμούς διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων αποτελέσματα στα 773 χιλ ευρωώ από 244 χιλ. ευρώ.

Ποιοτικό Γάλα - Ανταγωνιστική Τιμή
1 ευρώ το 1 λίτρο
0,50 ευρώ το ½ λίτρο

Με την αγορά και χρήση προ-πληρωμένης κάρτας
0,90 ευρώ το 1 λίτρο
0,50 ευρώ το ½ λίτρο

0,50 ευρώ Πολλών χρήσεων Γυάλινο Μπουκάλι
0,20 ευρώ Μιας χρήσης πλαστικό Μπουκάλι

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

galalari100614

Τελευταία τροποποίηση στις 16:41 - 10 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.