ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι στελεχώνουν το πρώτο Ελληνικό private equity fund των κ.κ. Δασκαλόπουλου - Νανόπουλου

00:01 - 20 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Ποιοι στελεχώνουν το πρώτο Ελληνικό private equity fund των κ.κ. Δασκαλόπουλου - Νανόπουλου
Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, περί τα 200 εκατ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά.

Πάνω από 200 εκατ. ευρώ ζεστό χρήμα αναμένεται να ρίξει το umbrella fund των κ.κ. Δ. Δασκαλόπουλου (τέως προέδρου του ΣΕΒ και ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ) και του κ. Ν. Νανόπουλου (πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank). Σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από το βασικό fund, θα δημιουργηθούν άλλα τέσσερα τα οποία θα κάνουν στοχευμένες επενδύσεις σε επιχειρήσεις, τόσο στο Χ.Α., όσο και σε αναπτυσσόμενες. Η δημιουργία του, έρχεται σε μία κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, λίγο πριν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για επιστροφή της Ελλάδας στον «ενάρετο κύκλο», αυτόν της ανάπτυξης.

agore190614

Σημαντικό δε, είναι το γεγονός, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, ότι το εν λόγω fund θα έχει την έδρα του, την φορολογική του έδρα στην Ελλάδα και δεν θα αποτελεί το παρακλάδι κάποιας off shore. Από μέρα σε μέρα, αναμένεται η τυπική έγκριση λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάτι το οποίο, δεν αποκλείεται να γίνει και την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Το fund, σύμφωνα με πληροφορίες πάντα, έχει στελεχωθεί  με το πρώην σημαντικό δυναμικό της Eurobank Equities, που την είχαν «απογειώσει» στο κομμάτι της διαχείρισης στη χώρα μας, αφήνοντας παρακαταθήκη και σήμερα, μετά τις εξελίξεις της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς παραμένει στις πρώτες θέσεις μεριδίων αγοράς. Πρόκειται για τον κ. Ν. Κούλη, τον κ. Ν. Καλατζή, τον κ. Ν. Αλιπραντή, τον κ. Αλ. Κατσουρίδη και τον κ. Δ. Δριμάνη. Στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων και εκτός από τους κ.κ. Δασκαλόπουλο και Νανόπουλο,  οι κ.κ. Π. Αλεξάκης, πρώην πρόεδρος του Χ.Α. και σύμβουλος σε πολλές εισηγμένες και ο κ. Γ. Κατσουρίδης.

 

Πρόκειται για το πρώτο private equity που δημιουργείται μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου για τη σύσταση νέων επενδυτικών εργαλείων και επίσης είναι η πρώτη ιδιωτική προσπάθεια για επενδύσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 19 Ιουν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.