ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί ανεστάλη η λειτουργία της Airfasttickets σε Ελλάδα, Βρετανία, Γερμανία

00:01 - 24 Ιουν 2014 | Επιχειρήσεις
Σε αναστολή της λειτουργίας της βρίσκεται η Airfasttickets, ύστερα από απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), λόγω οφειλών της εταιρείας προς τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Οι οφειλές φέρεται να αγγίζουν τα 45 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στον μήνα Μάιο. "Θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της Airfasttickets εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του Μαΐου", αναφέρει η ΙΑΤΑ σε επιστολή της προς τις αεροπορικές εταιρείες, όπως αποκαλύπτει το βρετανικό Travel Weekly.

airfasttick230614

Σύμφωνα πάντα με την ίδια επιστολή, την οποία επικαλείται το βρετανικό τουριστικό περιοδικό, η ΙΑΤΑ επισημαίνει ότι τα επίμαχα ποσά είναι 9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, 14 εκατ. ευρώ στην Βρετανία και 22 εκατ. ευρώ στην Γερμανία.

 

Παράλληλα διευκρινίζει ότι αναστέλλεται η λειτουργία της εταιρείας σε Ελλάδα και σε Γερμανία, εκτός από την Βρετανία, λόγω της ιδιοκτησιακής δομής τους.

Τι υποστηρίζει η Airfasttickets

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 στην Ελλάδα, αλλά μετέφερε την έδρα της στις ΗΠΑ, ενώ λειτουργεί διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία σε Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία και Ρωσία.

airfasttic230614

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Airfasttickets, δήλωση των οποίων επικαλείται το βρετανικό περιοδικό, "η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των εγγυητικών επιστολών της για ποσά που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι εμπιστευτικές, και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η Εταιρεία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά".

 

Στελέχη της Airfasttickets υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα προέκυψε όταν η ΙΑΤΑ απαίτησε την αύξηση του ποσού εγγύησης στα 20 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ, που ήταν μέχρι τώρα.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.