ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιτάν: Άντλησε κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%

09:08 - 04 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Τιτάν: Άντλησε κεφάλαια 300 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%
Επιτυχημένη ήταν η έκδοση πενταετούς ομολόγου από την εταιρεία Τιτάν, καθώς η τσιμεντοβιομηχανία κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο.

Το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 4.25%, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε από τους θεσμικούς επενδυτές. Συνολικά, υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2012 η εταιρεία (πρώτη στην Ελλάδα μετά την ένταξη στο μνημόνιο) είχε δανειστεί με επιτόκιο 8,75% ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Οι δύο αυτές εκδόσεις καλύπτουν, πλέον, το 50% περίπου του μικτού δανεισμού της εταιρείας. Με τα κεφάλαια αυτά η Τιτάν θα αναχρηματοδοτήσει υπάρχουσες δανειακές υποχρεώσεις.

Η μεγάλη μείωση του επιτοκίου, μεταξύ των δύο εκδόσεων, αντανακλά τις καλύτερες προοπτικές του ομίλου, καθώς και την καλύτερη, σε σχέση με το παρελθόν, αντιμετώπιση από τους επενδυτές του λεγόμενου "ελληνικού ρίσκου". 

Τα ομόλογα θα εκδοθούν από τη θυγατρική της εταιρεία, TITAN GLOBAL FINANCE PLC, με την εγγύηση της εταιρείας.

titan1

Η έκδοση των ομολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου και έχει ήδη υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των ομολογιών θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση υπάρχοντος δανεισμού, όπως επισημαίνει η Τιτάν σε σχετική ανακοίνωση.
Οι τράπεζες ALPHA BANΚ Α.Ε., EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., HSBC BANK PLC, J.P. Morgan Securities plc, NBG Securities S.A. και Société Générale ενήργησαν ως συνδιαχειρίστριες του βιβλίου προσφορών (joint bookrunners).

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 04 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.