ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Καλύφθηκε η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

21:59 - 11 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Καλύφθηκε η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο
Kαλύφθηκε κατά μία φορά η δημόσια προσφορά της Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία, τα πέντε τελευταία χρόνια, οι μετοχές της οποίας εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 50% της προσφοράς καλύφθηκε από θεσμικούς επενδυτές και το υπόλοιπο 50% από ιδιώτες. 

Το αποτέλεσμα της δημόσια εγγραφής κρίνεται επιτυχημένο από παράγοντες της αγοράς, δεδομένης της έντονης νευρικότητας που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση της πορτογαλικής Banco Espirito. 

Το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών είχε φανεί ήδη και στο roadshow που είχε κάνει η εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη.

Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος είναι ένας σημαντικός "παίκτης" στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δίνοντας το κύριο βάρος της στην παραγωγή αιολική ενέργειας.

Την τελευταία τριετία διπλασίασε την εγκατεστημένη ισχύ των μονάδων της στα 171 MW. 

anemos1

Στόχος της είναι η άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου κατά τη διετία 2014-2015, που αφορά στην υλοποίηση αιολικών έργων ισχύος 94 MW, τα οποία είναι αδειοδοτημένα και βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή.

Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια εντός 18 μηνών από τη στιγμή της διάθεσης, εκ των οποίων το 45% θα χρησιμοποιηθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2014, το 40% εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015 καιτο υπόλοιπο ποσοστό στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν το 2013 σε 22,1 εκατ. ευρώ, παρά την επιβάρυνση από έκτακτη εισφορά ΑΠΕ, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ και το σχηματισμό προβλέψεων, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, για την πίστωση στο Λ.ΑΓ.Η.Ε. ποσού ίσου με 10% των πωλήσεων του 2013. στα πλαίσια του νέου ενεργειακού νόμου.

Το χαρτοφυλάκιο των έργων υπό ανάπτυξη έχει συνολική ισχύ 798 MW, εκ των οποίων 323 ΜW έχουν ήδη λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:29 - 11 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.