ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνεται η μάχη για την Forthnet: Κοινή προσφορά κατέθεσαν Wind και Vodafone

13:10 - 17 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Κλιμακώνεται η μάχη για την Forthnet: Κοινή προσφορά κατέθεσαν Wind και Vodafone
Κοινή μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της Forthnet, που δεν κατέχουν, κατέθεσαν την Πέμπτη Wind και Vodafone. Σε ό,τι αφορά τη μη δεσμευτική προσφορά του ΟΤΕ, η Forthnet ενημερώνει ότι δεν υπάρχει "κάποια σημαντική εξέλιξη".

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Forthnet προς το Χρηματιστήριο, το τίμημα, το οποίο είναι "ενδεικτικό" και τελεί "υπό αιρέσεις", κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή. 

Με την προσφορά αυτή, που αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία αποτιμάται στα 187 - 209 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρείες ελέγχουν το 40% περίπου της Forthnet. H αραβικών συμφερόντων Emirates Telecommunications κατέχει το 44% και το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) ελέγχει ποσοστό κοντά στο 4%.

Η μη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.

Η πρόταση του ΟΤΕ αφορά μόνο στη συνδρομητική τηλεόραση. 

wind

Η ανακοίνωση της Forthnet

Συγκεκριμένα, η Forthnet στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια του από 16 Ιουλίου 2014 σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου, η Forthnet Α.Ε. ("Forthnet" ή η "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι υπεβλήθη από τις εταιρείες Vodafone Group Services Ltd (για λογαριασμό συνδεδεμένης με αυτή επιχειρήσεως) και Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., κοινή μη δεσμευτική πρόταση προς το Δ.Σ. της Εταιρείας, η οποία δεν συνιστά δημόσια πρόταση κατά το Ν. 3461/2006, για την πιθανή απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet, οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητά τους, έναντι ενδεικτικού και τελούμενου υπό αιρέσεις τιμήματος που κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή.

Στην ανωτέρω περιλαμβάνονται επίσης οι όροι και οι προϋποθέσεις (διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις), η πλήρωση των οποίων θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, η οποία θα είχε τη στήριξη της Εταιρείας. Η Forthnet θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική σημαντική εξέλιξη για το ζήτημα αυτό.

Περαιτέρω, η Εταιρεία ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της μη δεσμευτικής προσφοράς από την εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. για την απόκτηση της δραστηριότητας της NOVA, σε σχέση με όσα ήδη αναφέρονται στην από 1ης Ιουλίου 2014 ανακοίνωση της Εταιρείας".

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 17 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.