ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μίχαλος: Το ΕΒΕΑ στηρίζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

00:01 - 25 Ιουλ 2014 | Επιχειρήσεις
Κ. Μίχαλος: Το ΕΒΕΑ στηρίζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα
Στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων, αναφέρεται, με δήλωσή του στο Reporter, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η Θ.Ε.Α. φιλοξενείται σε ένα πενταώροφο κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45 και εγκαινιάστηκε την περασμένη εβομάδα από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη του μητροπολιτικού δήμου της Αθήνας και αφορά στη δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 50 startups, για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, η «η δημιουργία ενός φιλόξενου "οικοσυστήματος" για την επιχειρηματικότητα είναι μια πρόκληση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» και προσθέτει ότι αποτελεί «μια πρόκληση η οποία, πέρα από τις δράσεις της Πολιτείας, απαιτεί ενεργοποίηση και συμμετοχή από τους φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημειώνει ότι η δράση αυτή «υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Έργο Αθήνα"», που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Δήμου.

Η υποδομή θα φιλοξενήσει 50 νεοφυείς επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα μέχρι 18 μηνών, παρέχοντας ένα σύγχρονο κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, αλλά και μια σειρά από υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Μεταξύ αυτών των υπηρεσιών, όπως αναφέρει, είναι η γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, δράσεις επιμόρφωσης, αλλά και ενέργειες δικτύωσης και διευκόλυνσης της πρόσβασης των νέων επιχειρήσεων σε κεφάλαια χρηματοδότησης.

«Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι διπλά σημαντική», τονίζει:

* Αφενός γιατί, όπως υπογραμμίζει, «η στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας είναι βασικό ζητούμενο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα».

* Αφετέρου γιατί, επισημαίνει, «είναι καιρός η Αθήνα να πάρει και πάλι ζωή, να γίνει ξανά ένας τόπος που αναπτύσσεται και δημιουργεί ευκαιρίες».

Αυτός ο στόχος, εκτιμά, «μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνένωση δυνάμεων, με κινητοποίηση και ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με αξιοποίηση της γνώσης και του ταλέντου των νέων ανθρώπων». Μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτει ο κ. Μίχαλος, είναι «η δημιουργία της Θερμοκοιτίδας, αλλά κα του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ, το οποίο τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία».

Σε αυτό πλαίσιο, καταλήγει, «ελπίζουμε ότι οι δράσεις αυτές θα αποφέρουν σύντομα καρπούς, με τη μορφή δυναμικών νέων επιχειρήσεων, που θα προσθέσουν αξία στην ελληνική οικονομία».

Γ.Κωστούλας

Τελευταία τροποποίηση στις 07:10 - 25 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.