ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Vodadone απέκτησε το 57,24% της hellas online από την Intracom

15:14 - 22 Αυγ 2014 | Επιχειρήσεις
Η Vodadone απέκτησε το 57,24% της hellas online από την Intracom
Το ποσοστό που κατέχει η Intracom στην hellas online εξαγόρασε η Vodafone έναντι 57,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η Vodafone κατείχε το 18,43% της HoL. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα ελέχει συνολικά το 75,67%.

Νωρίτερα, σήμερα, είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της HoL στο Χρηματιστήριο. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ξεκίνησε και πάλι κανονικά.

Συγκεκριμένα, η Intracom ανακοίνωσε ότι οι δύο Όμιλοι υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην hellas online, έναντι συνολικού τιμήματος για τις Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ποσού € 57,2 εκατ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών.

Σχετικά με την παραπάνω συμφωνία, o Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS και της hellas online κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης δήλωσε:

«Είναι μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από έναν παγκόσμιο κολοσσό και αναγνώριση της αξίας που έχουμε δημιουργήσει στη hellas online τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις για σύγκλιση και συγκέντρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στον ευρυζωνικό κλάδο.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι μέσα σε 8 χρόνια η hellas online κατάφερε να εξελιχθεί από έναν μεταπωλητή πάροχο υπηρεσιών internet σε έναν ισχυρό πρωταγωνιστή του τομέα των ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παράλληλα, για τον Όμιλο INTRACOM HOLDINGS, η συγκεκριμένη συμφωνία με ιδιαίτερα επωφελείς όρους για τις συνθήκες της αγοράς, αποφέρει ρευστότητα που θα επιτρέψει στην εισηγμένη την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.»

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 22 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.