• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Για "δικαίωση" μιλά ο εμπορικός κόσμος

20:46 - 12 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
Την ικανοποίησή τους εκφράζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μετά την απόφαση του ΣτΕ που μπλοκάρει, έστω και προσωρινά, την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, η απόφαση του ΣτΕ ήταν η δικαίωση της αποφασιστικής αντίθεσης του εμπορικού κόσμου της χώρας στο μέτρο του υποτιθέμενου ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

"Για παραπάνω από δύο χρόνια εκθέτουμε με επιχειρήματα και μετά λόγου γνώσης τις καταστροφικές συνέπειες του ολοκληρωτικού ανοίγματος των καταστημάτων και επισημαίνουμε τις πραγματικές διαστάσεις του εν λόγω θέματος. Προσωπικά νιώθω ανακούφιση γιατί όπως φάνηκε δεν ήμουν ο μόνος που διαπίστωνε ένα δυσχερές μέλλον για τις Μμε επιχειρήσεις εάν και εφόσον εφαρμοζόταν το εν λόγω μέτρο καθ' ολοκληρίαν, αντίθετα όπως φάνηκε και οι δικαστές φαίνεται να συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες", είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι "κερδήθηκε μία σημαντική μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος, αφού εκκρεμεί η απόφαση της κύριας υπόθεσης που αφορά στην πλήρη ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης. Ελπίζουμε πάντως ότι εξ' αφορμής αυτής της τόσο σημαντικής απόφασης, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα καταλάβει ότι το θέμα των Κυριακών, όπως και τα άλλα σημαντικά θέματα της αγοράς, πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης και όχι διαμάχης με τους μικρομεσαίους εμπόρους και την ΕΣΕΕ που τους εκπροσωπεί".

 

kab120914

 

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σωθεί η μικρομεσαία επιχείρηση μέχρι τη τελική δικαίωση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, σχολιάζοντας την προσωρινή απόφαση του ΣΤΕ που απαγορεύει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι η αναγνώριση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφική για τους εμπόρους, αλλά και ότι η λογική του υπουργείου να μετατρέψει σε "πειραματόζωα" τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου επικαλούμενο λόγους εθνικού συμφέροντος είναι επικίνδυνη, δεν αποτελεί μόνο δικαίωση για τη ΓΣΕΒΕΕ και όλες τις οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκαν στην κυβερνητική απόφαση.

 

"Ανακουφίζει ένα μεγάλο κομμάτι της πραγματικής οικονομίας και απαλλάσσει- έστω προσωρινά μέχρι την τελική απόφαση- από ένα επιπρόσθετο τεράστιο οικονομικό βάρος τις ΜμΕ και τους αυτοαπασχολούμενους στην ασφυκτική περίοδο που βιώνουν. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιακουμάτος έσπευσε να δηλώσει ότι το Υπουργείο θα υποστηρίξει το μέτρο των 52 Κυριακών με κάθε νομικό μέσο. Από τη μεριά μας έχουμε να υπογραμμίσουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σωθεί η μικρομεσαία επιχείρηση μέχρι τη τελική δικαίωση και είναι κρίμα που η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μαζί μας, αλλά απέναντί μας", καταλήγει η δήλωση του κ. Καββαθά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:53 - 12 Σεπ 2014
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman