ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέφτουν "κεφάλια" διευθυντών πωλήσεων στη Βιομηχανία

09:43 - 16 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
Πέφτουν "κεφάλια" διευθυντών πωλήσεων στη Βιομηχανία
Δεν έχουν τέλος οι καρατομήσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών στη βιομηχανία και το εμπόριο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι ηχηρές απολύσεις στελεχών δίνουν και παίρνουν και οι περισσότεροι εξ' αυτών απασχολούνταν στα τμήματα μάρκετινγκ και πωλήσεων. Αιτία το γεγονός πως τα συγκεκριμένα στελέχη δεν έπιασαν ούτε κατά διάνοια τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκηση, ενώ όπως λέγεται η απόλυσή τους δεν ανατράπηκε από το γεγονός ότι οι εν λόγω διευθυντές απασχολούνταν στην εταιρεία πάνω από 17 χρόνια 

 

Στο πλαίσιο αυτό, μόλις τον τελευταίο μήνα, φήμες λένε ότι γνωστή πολυεθνική με ευρεία δράση στον χώρο του σνακ και του καφέ απομάκρυνε τον διευθυντή πωλήσεων, ενώ το ίδιο έπραξε και εταιρεία που θεωρείται leader στην βιομηχανία τροφίμων. Η απόλυση στην τελευταία αφορούσε στο διευθυντή πωλήσεων, ο οποίος εργάζονταν στην εταιρεία 21 χρόνια. 

 

Καρατομήσεις όμως γίνονται και σε ελληνικές εταιρείες. Πληροφορίες λένε ότι έληξε μετά από πολλά χρόνια η συνεργασία γνωστού διοικητικού στελέχους της αγοράς με βιομηχανία οίνου που εδρεύει στη Βόρειο Ελλάδα.

 

Με δεδομένο το υψηλό κασέ των συγκεκριμένων στελεχών, το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι αν υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησής τους από την εσωτερική αγορά. Πηγές λένε ότι ήδη τα προαναφερθέντα στελέχη κάνουν κινήσεις απορρόφησής τους από τους τραπεζικούς ομίλους, ενώ κάποια άλλα έστειλαν ήδη τα βιογραφικά τους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Ντουμπάι, Γερμανία και Ελβετία. 

 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 16 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.