ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων δεν τηρούν το σύστημα εισροών- εκροών

20:39 - 24 Σεπ 2014 | Επιχειρήσεις
2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων δεν τηρούν το σύστημα εισροών- εκροών
Έλεγχο σε 386 εγκαταστάσεις πρατηρίων υγρών καυσίμων διεξήγαγε η η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων.

Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ από τα πρατήρια που ελέχθησαν από τα συνεργεία της ΓΓΔΕ, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά. Οι παραβάσεις αφορούν στην εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών, στη διασύνδεσή τους με την ΓΓΠΣ και την αποστολή των στοιχείων. 

 

Ειδικότερα, τα 142 δεν τηρούσαν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών, τα 39 δεν εξέδιδαν τα ειδικά φορολογικά στοιχεία από αυτά, τα 46 δεν είχαν σήμανση από φορολογικό μηχανισμό και τα 109 δεν είχαν διασυνδεθεί και δεν απέστελλαν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

"Στους παραβάτες καταλογίζονται τα προβλεπόμενα από το νόμο πρόστιμα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο διάστημα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Ωστόσο οι βενζινοπώλες από την πλευρά τους εκφράζουν ενστάσεις για τα αποτελέσματα των ελέγχων. Θεωρούν ότι δεν επαρκούν οι πιστοποιημένοι εγκαταστάτες των συστημάτων εισροών – εκροών ενώ δείχνουν στην πλευρά της ΓΓΠΣ για τα θέματα της διασύνδεσης.

 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:54 - 24 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.