ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Yφαντής: Νέα σχέδια για εξαγωγές και προϊόντα φέρνει το 2015

00:01 - 02 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Yφαντής: Νέα σχέδια για εξαγωγές και προϊόντα φέρνει το 2015
Η ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και η διεύρυνση συγκεκριμένων προϊοντικών σειρών της αποτελεί την στρατηγική του ομίλου Υφαντής για το 2015.

Σύμφωνα με στέλεχος του ομίλου, η συμμετοχή του στην επικείμενη διεθνή έκθεση της Sial, που θα διεξαχθεί 19 με 23 Οκτωβρίου στο Παρίσι, και μάλιστα με δύο περίπτερα, επιβεβαιώνει το στρατηγικό του ενδιαφέρον να επεκταθεί περαιτέρω στο εξωτερικό.

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη πηγή, το ένα περίπτερο θα φέρει την επωνυμία Υφαντής με όλη την γκάμα των αλλαντικών που προσφέρει ο όμιλος, ενώ το άλλο περίπτερο θα λέγεται η «Ελληνική Γη» με extra παρθένο ελαιόλαδο και ελιές. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 ο όμιλος εξαγόρασε μία από τις παλιότερες εταιρείες ελαιολάδου στην Ελλάδα –την Εtsi που μετονόμασε σε Ελληνική Γη- με ιστορία από το 1912 και έδρα την Καλαμάτα.

Μολονότι ο όμιλος εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 20 αγορές του κόσμου, τα περιθώρια είναι πολύ μεγάλα μας λέει το στέλεχος του ομίλου, ενώ ο στόχος για το 2015 είναι να γίνει καλύτερη τοποθέτηση των προϊόντων σε Κίνα, Ιαπωνία αλλά και Αμερική. Ήδη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο όμιλος σύναψε στρατηγική συνεργασία με μεγάλη εισαγωγική εταιρεία προκειμένου να τοποθετηθούν τα προϊόντα του σε ξεχωριστές αλυσίδες με είδη delicatessen.

Εντωμεταξύ πλησιάζει ο χρόνος για νέα λανσαρίσματα προϊόντων από τον όμιλο, όπως μας αποκάλυψε το διευθυντικό στέλεχος. Βαρύτητα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα δοθεί σε δύο σειρές και συγκεκριμένα στη Fouantre και στη Ferrano. Mολονότι, και οι δύο σειρές αφορούν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας με ότι συνεπάγεται αυτό για την τιμή τους στο ράφι, φαίνεται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή, όπως επιβεβαιώνουν και οι αυξανόμενες πωλήσεις τους

Σε οικονομικό επίπεδο σημειώνεται ότι το 2013 ο ενοποιημένος τζίρος του ομίλου διαμορφώθηκε στα 118,3 εκατ. ευρώ, από 116,9 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ αντίστοιχα τα προ φόρων καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 4,6 εκατ. ευρώ από 6,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

To προφίλ του ομίλου

Ο Όμιλος εταιρειών ΥΦΑΝΤΗΣ αποτελείται από:

  • 3 εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος:
    - ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. | Αθήνα
    - IFANTIS ROMANIA S.A. | Βουκουρέστι
    - LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε. | Αλεξανδρούπολη
  • 11 κέντρα διανομών ‘ΥΦΑΝΤΗΣ” (Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κρήτη, Λάρισα, Πάτρα, Ρόδος, Τρίπολη).
  • 1 κέντρο διανομής κατεψυγμένων λαχανικών
  • 4 κέντρα διανομής IFANTIS ROMANIA S.r.l. εντός Ρουμανίας (Timosoara, Cluj, Pitest, Oradea)
  • 1 κέντρο διανομής της LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ ΑΕ (Αθήνα).
  • 1 Μονάδα παραγωγής φέτας, Τρίκαλα
  • 1 εργοστάσιο παραγωγής κατεψυγμένων φαγητών ΙFANTIS ΚΟΥΖΙΝΑ

Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παράγει ημερησίως πάνω από 50.000 κιλά αλλαντικών και 5.000 κιλά διαφόρων άλλων προϊόντων κρέατος (μπιφτέκια, πίτσες, σκευάσματα κοτόπουλου κ.τ.λ.).

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.