ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Corallia συμμετέχει στη χάραξη Ευρωπαϊκής πολιτικής για την Creative Economy

15:07 - 09 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Με το Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στραμμένο στη δυναμικά αναπτυσσόμενη Δημιουργική Οικονομία (Creative Economy), το Corallia συμβάλλει ενεργά στον σχεδιασμό των ευρωπαϊκών πολιτικών στον τομέα αυτό, οικοδομώντας συμμαχίες και προωθώντας αναπτυξιακές θέσεις για τη στήριξη της Ελληνικής Δημιουργικής Βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας των Περιφερειών (Open Days 2014), που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι του Corallia συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Μονάδας για τις Δημιουργικές Βιομηχανίες της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Λουίτζι Βιτιέλλο. Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τόσο η ανάγκη για την υποστήριξη, όσο και προτάσεις για τη λήψη μέτρων προώθησης της Δημιουργικής Οικονομίας στην Ευρώπη. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν επίσης, μια σειρά από δράσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, με στόχο τη χαρτογράφηση του κλάδου και τις απαιτήσεις των οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. 

Νωρίτερα, σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι Δημιουργικές Βιομηχανίες στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση στις περιφέρειες της Ευρώπης, o Δρ. Νίκος Βογιατζής, Δ/ντης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας του Corallia, ανέδειξε τη συμβολή των τεχνολογικών clusters καινοτομίας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, εστιάζοντας στις συνεργασίες του gi-Cluster [www.gi-cluster.gr], του πρώτου ελληνικού cluster Δημιουργικών Βιομηχανιών το οποίο συντονίζει το Corallia, με τους κλάδους Τουρισμού και Πολιτισμού. Η εκδήλωση διεξήχθη με τη συμμετοχή πάνω από 150 εκπροσώπων εθνικών και περιφερειακών αρχών και άλλων οργανισμών από τα 27 Κράτη-Μέλη.
Στο περιθώριο της διοργάνωσης, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε πολιτικές και μέτρα στήριξης των Δημιουργικών Βιομηχανιών, μεταξύ του Cross-Innovation [www.cross-innovation.eu], μιας διεθνούς πρωτοβουλίας με επίκεντρο τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες, όπου συμμετέχουν 11 ευρωπαϊκές πόλεις (από Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Εσθονία, Ιταλία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία) και του gi-Cluster.
Ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, ανέφερε σχετικά: «Οι σύγχρονες δημιουργικές βιομηχανίες αναμένουμε πως θα αναδειχθούν στο άμεσο μέλλον σε πρωταρχικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής οικονομίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι συνεργασίες μεταξύ των κλάδων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και του Τουρισμού και του Πολιτισμού μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην επιχειρηματική ανάπτυξη και στην απασχόληση στη χώρα μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι πρωτοβουλίες του Corallia συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.