ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, δηλώνει ο CEO της Apple

15:39 - 30 Οκτ 2014 | Επιχειρήσεις
Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος, δηλώνει ο CEO της Apple
«Παρότι ποτέ δεν αρνήθηκα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, δεν το έχω ούτε ομολογήσει ποτέ δημόσια μέχρι τώρα. Οπότε ας είμαι ξεκάθαρος: Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ ότι το είμαι ομοφυλόφιλος είναι από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έδωσε ο θεός».

Με αυτά τα λόγια παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος ο CEO της Apple, Tim Cook, σε μια έκθεση για το Businessweek.

 

Και συνεχίζει: «Το να είμαι ομοφυλόφυλος μου έχει δώσει μια πιο βαθιά κατανόηση του τι σημαίνει να ανήκεις σε μια μειονότητα και ένα παράθυρο στο ποιές προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ανήκουν σε άλλες μεινότητες. Αυτό με οδήγησε σε μια πιο πλούσια ζωή. Ήταν δύσκολο και άβολο κάποιες φορές, αλλά μου έχει δώσει την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθώ τον δικό μου δρόμο και να νικώ τις αντιξοότητες, κάτι που είναι πολύ βοηθητικό αν είσαι ο CEO της Apple».

 

Η Apple έχει ιστορία στο να υποστηρίζει τους ομοφυλόφιλους υπαλλήλους της. Σε άρθρο που έγραψε ο Tim Cook στην Wall Street Journal το 2013, κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προστατέψει τους εργαζόμενους αυτούς από τις διακρίσεις, λέγοντας «Το να δέχεσαι την ιδιαιτερότητα των ανθρώπων είναι ένα θέμα βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πολιτικών δικαιωμάτων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.