ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τη μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή στο THE BIG 5 SHOW οργάνωσε το Enterprise Greece

17:12 - 20 Νοε 2014 | Επιχειρήσεις
Τη μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή στο THE BIG 5 SHOW οργάνωσε το Enterprise Greece
Τη μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή των τελευταίων τριάντα ετών διοργάνωσε το Enterprise Greece στη σπουδαιότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής, «THE BIG 5 SHOW», η οποία έλαβε χώρα για 35η χρονιά στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε. από 17-20 Νοεμβρίου 2014.

Πιο αναλυτικά, το ελληνικό περίπτερο κάλυψε συνολικά έκταση 1.270 τετραγωνικά μέτρα στις αίθουσες Hall 3,Hall 7,Hall 8, Rashid Hall, Zabeel Hall, Main Concourse, PMV και ΜΕC της έκθεσης. Οι σαράντα τέσσερεις (44) ελληνικές επιχειρήσεις παρουσίασαν προϊόντα μαρμάρου, πέτρας, δάπεδα, μεταλλικές κατασκευές, μονωτικά υλικά, ηλιακά συστήματα, εντοιχιζόμενες κουζίνες, συστήματα διαχείρισης νερού, θωρακισμένες πόρτες, προϊόντα αλουμινίου, χρώματα, είδη κιγκαλερίας , μηχανήματα, συστήματα λογισμικού για κατασκευές κ.α.

Τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 από τον Αναπληρωτή Ηγεμόνα του Ντουμπάι, Sheik Maktoum bin Mohammed παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονυσίου Ζώη, ο οποίος υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή Ηγεμόνα στο Ελληνικό περίπτερο και τον ξενάγησε στα Ελληνικά περίπτερα.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με μεγάλα περίπτερα και αναβαθμισμένη σε σχέση με προηγούμενες. Το λειτουργικό και μοντέρνα σχεδιασμένο ελληνικό περίπτερο, με κυρίαρχο το λευκό χρώμα και με νέο branding, έτυχε θετικότατων σχολίων από τους ξένους επισκέπτες.

Η οργάνωση του περιπτέρου από το Enterprise Greece έλαβε θετικότατη αξιολόγηση από τους Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολο τους εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και στην επόμενη διοργάνωση με μεγαλύτερα περίπτερα από τα φετινά. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις είχαν πλήθος επαφών, όχι μόνο από επισκέπτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και από τη Σαουδική Αραβία, τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, την Ινδία, τη Βόρεια Αφρική καθώς και από την Ευρώπη.

Παράλληλα, η ελληνική παρουσία ήταν εντονότερη από κάθε άλλη φορά, με banners και ευδιάκριτη σήμανση στον κεντρικό διάδρομο και την είσοδο του εκθεσιακού κέντρου. Επιπλέον, στο ελληνικό περίπτερο λειτουργούσε χώρος υποδοχής των επισκεπτών και εκθετών, αλλά και ειδικός χώρος για την πραγματοποίηση επαφών με ξένους αγοραστές, οι οποίοι μπορούσαν να ενημερωθούν για το σύνολο της ελληνικής συμμετοχής μέσα από ένα καλαίσθητα σχεδιασμένο κατάλογο των Ελλήνων εκθετών με χρηστικές πληροφορίες.

Τα Ελληνικά περίπτερα και τις Ελληνικές εταιρίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τους Έλληνες εκθέτες, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Γιώργος Φιλιόπουλος και ο Σύμβουλος Α’ ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Dubai κ. Μιχάλης Βρεττάκης, συνοδευόμενοι από στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Δομικών Υλικών του Enterprise Greece.

Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η διάκριση της Ελληνικής εταιρίας BEST TYRE PROTECTION, το προϊόν της οποίας συμμετείχε μαζί με άλλα καινοτόμα προϊόντα στη νέα κατηγορία «INNOVATION TRAIL” που εισήγαγε για πρώτη φορά η Έκθεση και ήταν ανάμεσα στους σαράντα φιναλίστ, σε σύνολο 2.700 εκθετών από όλο τον κόσμο και οι οποίοι παρουσίασαν περισσότερα από 35.000 καινοτόμα προϊόντα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, δήλωσε «Το Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Ελληνικές επιχειρήσεις διοργάνωσε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο την Ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών της Μέσης Ανατολής “THE BIG 5 SHOW”. Πιστεύουμε ότι η ευρύτερη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί σημαντική αγορά για τις Ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των δομικών υλικών όχι μόνο λόγω των μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή με κυρίαρχο έργο τη διοργάνωση της EXPO 2020, αλλά και λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής. Το Enterprise Greece έχει ήδη προετοιμάσει και ξεκινάει την υλοποίηση ενός συνολικού προγράμματος για το 2015 με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.