ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξε η χονδρική αγορά πώλησης φυσικού αερίου - Η ΕΛΒΑΛ προμηθεύτηκε από την Μ&Μ

16:41 - 25 Νοε 2014 | Επιχειρήσεις
Άνοιξε η χονδρική αγορά πώλησης φυσικού αερίου - Η ΕΛΒΑΛ προμηθεύτηκε από την Μ&Μ
Έντονη κινητικότητα στη χονδρεμπορική του φυσικού αερίου προβλέπουν για το επόμενο διάστημα παράγοντες της αγοράς, θεωρούν, δε, ότι το εναρκτήριο λάκτισμα σηματοδοτείται από την εισαγωγή φορτίου LNG, μετά από πολύ καιρό, εκ μέρους της εταιρείας Μ&Μ (Μυτιληναίος – Βαρδινογιάννης) και την πώληση μέρους των εισαχθέντων ποσοτήτων στον Όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

«Τηρουμένων των αναλογιών, η κατάσταση θα θυμίζει το 2010, όταν άνοιξε η αγορά και η Μ&Μ έφερε τα πρώτα πλοία στη Ρεβυθούσα» υποστηρίζουν οι ίδιοι παράγοντες.

 

Το άμεσο δεδομένο είναι ότι η ΕΛΒΑΛ από σήμερα παραλαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το φορτίο που έφερε πρόσφατα η εταιρεία Μ&Μ, για τις ανάγκες των συνεργαζομένων εταιρειών του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΛΒΑΛ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΣΟΒΕΛ και FULGOR.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τους αγοραστές, η τιμή προμήθειας είναι χαμηλότερη από εκείνη που δόθηκε στην ετήσια δημοπρασία που πραγματοποίησε προ ημερών η ΔΕΠΑ.

 

Ως γνωστόν η ΕΛΒΑΛ συμμετείχε στην ετήσια δημοπρασία της ΔΕΠΑ στις 14 του μηνός και πήρε το 1/4 της προσφερόμενης ποσότητας. Βεβαίως η ΕΛΒΑΛ είναι ιδιαίτερα ευέλικτη στην επιλογή προμηθευτή, καθώς έχει υπογράψει από τον Απρίλιο σύμβαση με τον ΔΕΣΦΑ για την μεταφορά φ.α  και συμβάσεις διανομής, οπότε μπορεί να επιλέξει τον προμηθευτή της κάθε στιγμή, με μοναδικό κριτήριο την τιμή πώλησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 25 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.