ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσβαση σε αμοιβαίο κεφάλαιο δίνει η Franklin Templeton

18:10 - 27 Νοε 2014 | Επιχειρήσεις
Πρόσβαση σε αμοιβαίο κεφάλαιο δίνει η Franklin Templeton
Οι διεθνείς επενδυτές θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (SICAV) της Franklin Templeton Investments πολλαπλών διαχειριστών και στρατηγικών με έδρα στο Λουξεμβούργο, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Franklin K2 Alternative Strategies Fund.

Το αμοιβαίο αυτό κεφάλαιο θα ακολουθεί την ίδια στρατηγική με τα Αμοιβαία Κεφάλαια K2 Alternative Strategies Funds που διαθέτει η εταιρεία στις ΗΠΑ. Είχε διατεθεί αρχικά σε περιορισμένο αριθμό επενδυτών, ενώ από τις 15 Οκτωβρίου 2014 είναι διαθέσιμο στους διεθνείς επενδυτές.

Αξιοποιώντας τη στρατηγική εξαγορά της K2 Advisors, εταιρείας παροχής επενδυτικών λύσεων αμοιβαίων κεφαλαίων τύπου hedge fund, στην οποία προχώρησε η Franklin Templeton το 2012, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο προσφέρει πρόσβαση σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών επενδυτικών στρατηγικών, η διαχείριση του οποίου γίνεται από διαχειριστές κεφαλαίων τύπου hedge fund θεσμικού επιπέδου. Επιδιώκει να προσφέρει στους επενδυτές χαμηλότερους συσχετισμούς σε σύγκριση με τις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, μειωμένη μεταβλητότητα χαρτοφυλακίου, ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο, αλλά και ημερήσια ρευστότητα.

Ως διαχειριστής επενδύσεων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, η K2 Advisors θα κατανέμει δυναμικά το ενεργητικό σε πολλαπλούς διαχειριστές και εναλλακτικές στρατηγικές, όπως οι στρατηγικές περιστασιακών τοποθετήσεων (event driven), αλλά και οι στρατηγικές παγκόσμιων μακροοικονομικών δεδομένων, θέσεων αγοράς και πώλησης σε μετοχές, καθώς και σχετικής αξίας. Η K2 Advisors θα προσαρμόζει διαρκώς τις κατανομές σε αυτές τις στρατηγικές, ανάλογα με τις απόψεις μιας ανάλυσης της αγοράς από την κορυφή προς τη βάση (top-down) που διαμορφώνει η ομάδα, με στόχο να επιτυγχάνεται υπεραξία κεφαλαίου και χαμηλότερη μεταβλητότητα σε σχέση με τις ευρύτερες αγορές μετοχών. Η οργάνωση συνδιαχείρισης επενδύσεων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση για τις δομές τύπου "fund-of-hedge fund" που έχουν αξιοποιηθεί ιστορικά στην αγορά.

Η επενδυτική ομάδα εδρεύει στις ΗΠΑ, στο Stamford του Connecticut, ενώ οι επικεφαλής συνδιαχειριστές του Αμοιβαίου Κεφαλαίου είναι ο David Saunders, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της K2 Advisors, ο Brooks Ritchey και ο Rob Christian, ανώτεροι διαχειριστές της K2 Advisors.

O David Saunders, σχολίασε τα εξής: «Στο σημερινό περιβάλλον μεταβλητότητας και χαμηλών επιτοκίων, πολλοί επενδυτές αναζητούν επενδυτικές λύσεις ενεργητικής διαχείρισης από καθιερωμένους διαχειριστές που χρησιμοποιούν στρατηγικές οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της μεταβλητότητας όταν οι αγορές κινούνται με απρόβλεπτο τρόπο, προσφέροντας ταυτόχρονα ελκυστικές αποδόσεις προσαρμοσμένες στον κίνδυνο. Πιστεύουμε ότι αυτό το Αμοιβαίο Κεφάλαιο αποτελεί ιδανική λύση για την κάλυψη αυτών των αναγκών, και είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε σε ιδιώτες επενδυτές πρόσβαση σε αρκετές από τις στρατηγικές και τους διαχειριστές που είναι στη διάθεση των θεσμικών επενδυτών της Κ2 εδώ και πολλά χρόνια».

«Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο επιδιώκει να προσφέρει πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές υπεραξίας κεφαλαίου, αξιοποιώντας την ίδια διαδικασία διαχείρισης επενδύσεων και κινδύνου που χρησιμοποιεί η K2 Advisors για λογαριασμό των θεσμικών της επενδυτών παγκοσμίως, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια», δήλωσε ο Brooks Ritchey.

Ο Rob Christian προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι αυτό το Αμοιβαίο Κεφάλαιο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το χαρτοφυλάκιο τίτλων σταθερού εισοδήματος και μετοχών που διαθέτουν, μέσω μιας διαφοροποιημένης προσέγγισης που αξιοποιεί πολλαπλούς διαχειριστές και πολλαπλές στρατηγικές, αλλά και χαμηλότερους συσχετισμούς με τις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων».

Ο Dhiraj Rai, Διευθυντής Χωρών Κόλπου και Ανατολικής Μεσογείου της Franklin Templeton Investments, κατέληξε: "Η Κ2 Advisors έχει να επιδείξει ιστορική εμπειρία στην ενσωμάτωση μιας συντηρητικής φιλοσοφίας που βασίζεται στο κίνδυνο και διαφόρων προηγμένων συστημάτων διαχείρισης κινδύνου στις στρατηγικές επενδύσεων σε αμοιβαίο κεφάλαιο υψηλού κινδύνου (hedge fund) που εφαρμόζει. Για την ανάπτυξη του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Franklin K2 Alternative Strategies Fund, η Franklin Templeton έχει αξιοποιήσει αυτήν την εξειδικευμένη εμπειρία, εκμεταλλευόμενη τους πλήρεις διεθνείς πόρους της εταιρείας στη διαχείριση κινδύνου, τη συμμόρφωση, τη διανομή, την τεχνολογία και τις επενδυτικές λειτουργίες, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ελκυστικό προϊόν για τους επενδυτές που αντιμετωπίζει τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας της αγοράς."

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Franklin K2 Alternative Strategies Fund προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση σε μια ομάδα ανεξάρτητων, θεσμικού επιπέδου διαχειριστών κεφαλαίων τύπου hedge fund, οι οποίοι διαθέτουν σημαντικό ιστορικό στην επίτευξη ελκυστικών αποδόσεων σταθμισμένου κινδύνου, σε διάφορες φάσεις των κύκλων της αγοράς. Φυσικά, οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές. Στην αρχική ομάδα επιμέρους συμβούλων 4 του Αμοιβαίου Κεφαλαίου συμμετέχουν οι εξής εταιρείες:

• Basso Capital Management, L.P.
• Chatham Asset Management, LLC
• Chilton Investment Company, Inc.
• Graham Capital Management, L.P.
• Impala Asset Management LLC
• Independence Capital Asset Partners, LLC
• Jennison Associates LLC
• Lazard Asset Management LLC
• Loomis Sayles & Company, L.P.
• P. Schoenfeld Asset Management L.P.
• Wellington Management Company, LLP

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.